Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar Perşembe günü saat 09.00?da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar Perşembe günü saat 09.00?da Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler daha sonra Erdek 18 Eylül İlçe Stadında devam etti.
Kutlamalara Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Garnizon Komutanı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Erdek Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının halkın ve öğrencileri selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Milletimizin tün onur ve asaletiyle Büyük Önder M. Kemal Atatürk`ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışın başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Atatürk`ün ` Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir` diyerek Samsun`a çıkması ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. "dedi.
Aslan devamında gençlere hitabenden şunları söyledi "Sizler, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Unutmayınız ki sizler, Atatürk eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki, her 19 Mayıs`ta tüm yurda kaplayan bayrağımız rengini Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır."
Tören sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerin yaptığı gösterilerle sona erdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false