Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

18 Eylül, Türkiye Şampiyonluğu finaline kaldı

18 Eylül, Türkiye Şampiyonluğu finaline kaldı

Okul Sporları kapsamında yapılan Küçükler Atletizm Grup Birinciliği Yarışmaları, 25-26 Nisan 2015 tarihinde 6 farklı grupta yapıldı.

Okul Sporları kapsamında yapılan Küçükler Atletizm Grup Birinciliği Yarışmaları, 25-26 Nisan 2015 tarihinde 6 farklı grupta yapıldı.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu kızlar ve erkekler kategorisinde Balıkesir il şampiyonu olarak İzmir grubunda bu yarışmalara katıldı.

İzmir'de düzenlenen şampiyonaya 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile okul Müdür Yardımcısı Kenan Varol eşliğinde giden sporcular küçükler kategorisinde uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu atma, 100 metre, 800 metre, 1000 metre ve 4x100 metre bayrak yarışmaları dallarında yarışarak büyük bir başarıya imza attılar.

Sporculardan Doğa Öztürk 100 Metre'de birinci olarak altın madalya yüksek atlamada dördüncü olarak bronz madalya kazandı.

Bir diğer sporcu Cenker Savaş 1000 metre'de dördüncü olarak bronz madalya kazandı.

4x100 metre bayrak takımını oluşturan Kudret Kamçı, İbrahim Kaplan, Doğa Öztürk ve Cenker Savaş bu yarışta da ikinci olarak gümüş madalya kazanmayı başardılar.

Sporcular bütün branşlardan topladıkları puanlarla takım halinde Grup Bölge İkincisi olarak 4-5 Haziran 2015 tarihinde Erzurum'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonluğu Finallerinde mücadele edecekler.

İzmir'de ki şampiyona hakkında bilgi veren Gülhan, küçükler kategorisinde katıldığımız bu yarışlar bizim için gelecek açısından önemliydi. Şu an 5 ve 6. sınıflardan kurmuş olduğum küçükler takımındaki sporcularımın çoğuyla üçüncü sınıftan beri çalışıyoruz. Şu an için her şey güzel gidiyor. Umarım bundan sonrada böyle devam eder. Sporcularımın Haziran ayında Erzurum'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonluğu finallerinde alabilecekleri herhangi bir Türkiye derecesi kesinlikle tesadüf olmayacaktır. Onlara sonuna kadar güveniyorum. Bize destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli