Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü Kutlandı

18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yılı ve Şehitleri anma günü İlçemizde de düzenlenen törenler ile kutlandı.

18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yılı ve Şehitleri anma günü İlçemizde de düzenlenen törenler ile kutlandı.
İlk tören Erdek Cumhuriyet Meydanında Saat :09:00`da düzenlenen çelenk sunma törenine, Balıkesir Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Yılmaz, Garnizon Komutanı Dz.Kur.Alb. Ferhat Bağlarlıoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla tamamlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yılı ve Şehitleri anma programının 2. bölümü Saat 10:00 da Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sultan Eren yaptı. "Çanakkale" konulu slayt gösteriminin ardından "Kalbin Düştüğü Toprak" isimli tiyatro sahnelendi. Erdek kız Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Kafes yönetiminde Kahramanlık Türkülerinin söylenmesinin ardından ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
Erdek Öğretmenevi Lokalinde "Çanakkale" konulu resim sergisi açılışı yapıldıktan sonra serginin gezilmesiyle tören sona erdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false