Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

18 Mart Çanakkale Şehitleri Erdek'te şükranla anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri Erdek

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla Erdek’te törenler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla Erdek’te törenler düzenlendi.

Erdek’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle hazırlanan programın ilk bölümünde; 18 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ufuk Kartalkayası ve Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından çelenkler sunuldu, saygı duruşun da bulunulup, İstiklal Marşı’mız okundu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşması yapıldıktan sonra, Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanındaki törene, şehit yakınları, daire müdürleri/amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Tören Erdek Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinde, tüm şehitlerimiz için dua edildi.  

Programın ikinci bölümü saat 10.30'da Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.  

Programa Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve protokol üyeleri katıldı. Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı tarafından Çanakkale Zaferi konulu sinevizyon gösterisi, slayt gösterileri, “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi ile devam eden tören, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin sunulması ile son buldu. 

MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Piri Reis Camii'nde, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek İlçe Müftüsü Doğan Eygün ve kurum amirlerinin katılımıyla mevlid-i şerif programı düzenlendi. Programda okunan mevlid-i şerifin ardından başta Çanakkale'de şehit düşen ecdadımız olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu için dualar edildi.

Haber: Tuncay Ertan

 

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı