Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

18 Eylül atletleri tarih yazıyor

18 Eylül atletleri tarih yazıyor

Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletizm takımı Edirnede katıldıkları yarışmalarda üstün başarıya imza attılar.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletizm takımı Edirne`de katıldıkları yarışmalarda üstün başarıya imza attılar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından 15-16 Mart 2014 tarihinde Edirne`de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi A Grubu Yarışmaları`na, Balıkesir Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ile birlikte katılan Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı Sporcuları üstün bir başarı sağlayarak, isimlerini 28-29 Mart`ta Sakarya`da yapılacak olan Yarı Final Yarışmalarına yazdırdılar.
Edirne`deki yarışmalarda dereceye giren sporcular ile kazandıkları dereceleri:
Buse Özel- Cirit atma grup birincisi, Aleyna Çakmak-Hilayda Arslan 4x100 mt. grup birincisi, Aleyna Çakmak 100 mt. grup ikincisi, Rümeysa Öztürk 1500 mt. grup üçüncüsü, Nefise Tuna Güler Yüksek atlama grup yedincisi, Gülben Aleyna Seymen gülle atma grup yedincisi, Volkan Şahin gülle atma grup yedincisi.           
Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan yaptığı açıklamada, Sakarya`da yapılacak olan yarı final müsabakalarında ilk üçe girilmesi durumunda 22-23 Nisan`da İzmir`de yapılacak olan finallere katılma hakkı kazanacağız. Zor bir yarış olacak" dedi.
Ancak, birkaç branşta değişiklik yaparak buradan çıkacağımızı düşünüyoruz diye konuşan Gülhan, "Özellikle 400 Metre Türkiye Şampiyonu sporcumuz Aleyna Çakmak Edirne`de sadece 100 Metre ve 4x100 Metre Bayrak yarışı koşmuştu ama Sakarya`da bu yarışlara ilave olarak 300 Metre`de de Aleyna yarışacak. Yine Buse Özel ve Rümeysa Öztürk`e de fazladan bir branş daha ekleyeceğiz. Nasipse finallere katılacağız" diyerek sözlerine ekledi.
Gittikleri yerlerde sporcu öğrencilerimin, sporun yanı sıra o yörenin önemli özelliklerini de tanımalarının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gülhan, Osmanlı İmparatorluğu`nun ikinci başkenti olan Edirne`de bulunan başta Selimiye Camii olmak üzere, II. Beyazıt Camii ve Külliyesi, Saraylar ve Sarayiçi, Rüstempaşa Kervansarayı  ve Lozan Anıtı gibi tarihi güzelliklerini de Balıkesir Gençlik Spor Kulübü Kafilesi ile görme olanağı bulduklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı