Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

17 Eylül Üniversitesi´nde spor kulübü kuruldu

17 Eylül Üniversitesi´nde spor kulübü kuruldu

Türkiye´nin en genç üniversitelerinden olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, sporda atağa kalktı.

Türkiye´nin en genç üniversitelerinden olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, sporda atağa kalktı.
Üniversite, birçok branşta faaliyet gösterecek kulübü resmen kurdu. Kulüp, ilk etapta tenis, satranç ve tekvando branşlarında tescil aldı.
Üniversite bünyesinde bir süredir devam eden spor kulübü kurma çalışmaları devam ederken, Balıkesir Valiliği´ne yapılan başvuruyla kulüp, 17 Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında resmi olarak kuruldu. Kulübün Kurucu Başkanı Barış Yıldırım oldu.
Bandırma´nın futbolda Bandırmaspor, basketbolda Banvit, güreşte Acar ailesi gibi efsanelere sahip olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, şehrin hentbol ve voleybol gibi branşlarda başarıyla temsil edildiğini söyledi. Sporun kalbinin attığı şehrin üniversitesi olarak büyük bir heyecanla rekabetin içerisinde yer almak istediklerini vurgulayan Başkan Yıldırım, ?Kulübümüzün kuruluşunda tenis, satranç ve tekvando branşlarında tescil aldık. En kısa zamanda güreş, judo, karate ve atletizm için somut adımlar atacağız. Önümüzdeki süreçte faaliyetlerine başlamayı düşündüğümüz okçuluk, bisiklet, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, beyzbol, rugby ve dağcılık branşları için gerekli altyapı hazırlıklarını başlattık? diye konuştu.
Bandırma ve bölgesinin denizlerle çevrili olmasının, su sporları konusunda heyecanlarını arttırdığını ifade eden Başkan Yıldırım, kulüp olarak en büyük hayallerinin su sporları konusunda faaliyet gösterebilmek olduğunu söyledi.
Üniversite bünyesinde kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Barış Yıldırım, Asbaşkan Yasin Nuri Çakır, Genel Sekreter Mehmet Karatepe, Başkan Yardımcıları Hüseyin Elüstü, Tolga Baykala, Kaan Bingül, Kulüp Müdürü Ömer Faruk Eğri. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false