Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

17 Eylül Üniversitesi´nde ?Ekonomi Zirvesi?

17 Eylül Üniversitesi´nde ?Ekonomi Zirvesi?

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde ?İşletme ve Ekonomi Topluluğu?

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde ?İşletme ve Ekonomi Topluluğu? organizasyonuyla, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul´un da katılımı ile "Ekonomi Zirvesi" düzenlendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yeni başkanı Zekai Kafaoğlu başta olmak üzere il ve ilçe protokolünden yoğun bir katılımla gerçekleşen Ekonomi Zirvesi´nin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptı.
Zirve kapsamında makro büyüklüklerle Türkiye ekonomisi hakkında bilgi veren Rektör, ?2016 yılı itibarıyla Türkiye; Dünyanın 17., Avrupa´nın 6. büyük ekonomisidir. İMF´nin satın alma Gücü Kalitesine göre de; Dünyanın 13., Avrupa´nın 5. büyük ekonomisi konumundadır.? Dedi.
Rektörün ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, her şeyin başını güçlü bir ekonomi olarak işaret etti.
Ekonomi Zirvesi´nin açılışının ardından konuşmalar bölümüne geçildi. Bu bölümde ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul ekonomiye dair önemli bilgiler verdi.
Gençlerden ülke olarak beklentilerini dile getiren Yurdakul, önemli tavsiyelerde bulundu ?Sizden beklediklerimiz yabancı dil öğrenin, yurt dışına gidin ama buraya geri dönmeyi unutmayın. İstatistiği öğrenin, hiçbir şeye yaramasa da size yalan söylenmesinin önüne geçersiniz. Muhasebeyi öğrenin. Bunları bilmezseniz oyuna gelirsiniz. Girişimci olmayı ve vizyonunuzu geniş tutmayı unutmayın? şeklinde konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Bandırma´da bir Ekonomi Zirvesi düzenlenmesinin son derece kıymetli olduğunu belirtti.
Konuşmalarının ardından Rektör, günün anısına Hakan Yurdakul, Abdurrahman Kaan ve Zekai Kafaoğlu´na üniversitenin anı tabağı ve Bandırma Vapuru maketi takdim etti. Zirvenin ilk bölümü topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Verilen kokteyl arasının sonrasında program; Ekonomi Zirvesi Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt, Bupiliç Genel Müdürü Onur Özkul, Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman ve Banvit Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Ahmet Hazım Topçuoğlu´nun katıldığı panel ile devam etti.
Panelin moderatörlüğünü yapan Rüştü Bozkurt panelistlere ?Ticaretin sırrı mı vardır, ticarette maliyet mi önemlidir??, ?Gelecekte para yerine bir şey konulur mu??, ?Döviz değerindeki değişiklikler Türkiye´de ne gibi durumlar yaratıyor?? ve ?Öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir?? şeklinde sorular yöneltti. Panelistlerin bu sorulara cevap vererek öğrenciler için son derece yararlı bilgilerin paylaşıldığı ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen panelin sonunda Rektör, katılımcılara teşekkür plaketi ve hediye takdiminde bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli