Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

17 Eylül Üniversitesi´nde 5. Kariyer Günleri

17 Eylül Üniversitesi´nde 5. Kariyer Günleri

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin geleneksel hale getirdiği Kariyer Günleri´nin 5. si dün başladı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri´nde iş dünyasının önde gelen profesyonelleri öğrenciler ile bir araya geldi.
Ekinliğin açılış konuşmasını Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi.
5. Kariyer Günleri açılış töreninde konuşan Rektör Özdemir, Kariyer Günleri´nin amaçlarını anlattı.
Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Kariyer Günleri´nin genel olarak birkaç tane amacı var. Bunlardan bir tanesi henüz çalışma yaşamına adım atmamış üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce ulusal ve uluslararası ölçekte girişimciler ile kamu ve özel sektörün değerli temsilcilerini bir araya getirerek, öğrencilerimizin firma temsilcilerinin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanmasını sağlamaktır. Bir diğer amaç ise öğrencilerin iş dünyasını ve işletmeleri daha yakından tanımalarını sağlamak ve böylece bir yandan yerel ölçekte iş imkânları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve iş piyasasına girecek öğrencilerimizin iş hayatına daha hazırlıklı olmalarını sağlamak ve işletmelerin aradıkları çalışan profili hakkında bilgi sahibi olmalarına olanak sunmaktır.?
Rektör Özdemir´in ardından söz alan isim ise Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı oldu.
Balcı, İŞKUR´un çalışmaları hakkında önemli bilgiler paylaştı
Açılış töreninde konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Açılış töreninin ardından 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel´in moderatörlüğünde Gönen Belediye Başkanı ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı İsmail Tunçbilek´in katılımı ile ilk panel gerçekleştirildi.
Gönen Belediye Başkanı ve Bandırma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, öğrencilere, Organize Sanayi Bölgesi´nin bugünlere gelişini ve gelişmeler hakkında bilgi verirken ?yeni keşiflere yönelin´´ dedi.
Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, konuşmasında iş hayatından kesitler verirken, ?Sevdiğiniz işi heyecan duyarak yapın, Hayatta heyecan duyduğunuz şeyler neyse onları bulun.
Yaptığınız işte sürekli araştırmacı olun, yenilikleri takip edin. Deneyerek öğrenin. Taşı delen suyun kudreti değil, damlaların sürekliliğidir.´´ dedi.
Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek´te öğrencilere girişimcilik ve başarı üzerine örnekler verdi.
Öğrencilerden büyük ilgi gören Kariyer Günleri´ne Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı, STK temsilcileri, Oda Başkanları ve üyeleri ve sektörün öncü kuruluş temsilcileri katıldı.
Üç gün sürecek etkinlik 23 Mart Perşembe günü sona erecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli