Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

17 Eylül Üniversitesi öğrencileri iş dünyasının duayenleri ile buluştu

17 Eylül Üniversitesi öğrencileri iş dünyasının duayenleri ile buluştu

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nde üç gün sürecek ?Kariyer Günleri? başladı.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nde üç gün sürecek ?Kariyer Günleri? başladı.
Üniversitenin İşletme ve Ekonomi Kulüpleri ile Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu tarafından organize edilip, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretim üyeleri ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.
NAZIM BALCI KÜRSÜDE
Etkinliğin açılış töreninde ilk konuşmayı Çalışma ve İş Kurumu Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı yaptı. Gençliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çaba harcadıklarını belirten Balcı, 2015 yılında 17 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini vurgularken, bunun 5 binini ise Bandırma´da işe yerleştirilenlerin oluşturduğunu açıkladı. Balıkesir Merkez Müdürlüğü´nün yanı sıra Bandırma ve Edremit´te de şubelerinin bulunduğuna işaret eden Balcı, şunları söyledi:
?Ayrıca, 6 bin kişiyi toplum yararına programlarda eğitip bilgilendirdik. Hâlen bu programımıza 2.500 kişi devam ediyor. Yine hâlen Bandırma´da, kurumumuzdan 10 kişi üniversitede, 100 kişi Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü´nde(Eski Merinos Çiftliği), 150 kişi ise Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında çalışıyor. Bu arada 2.500 kişiye de mesleki eğitim verildi. 2 bin gencimiz iş yaşamına atıldı ve işbaşı eğitim programlarından yararlandırıldı.?
REKTÖR KONUŞUYOR
Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasında, ?Kariyer Günü? etkinliğinin amacının, öğrencileri işverenler ve iş dünyasının yöneticileri ile bir araya getirerek, onların başarı öykülerini anlattırıp, öğrencilerin, onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Özdemir, bu etkinliklerin artarak süreceğini belirtti.
KAYMAKAM SONEL KÜRSÜDE
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de konuşmasında, geleceğin Türkiye´sinde gençlerden çok şey beklediklerinin altını çizerken, gençlere, ?Kendinizi çok iyi yetiştirin. Hocalarınızdan ve iş dünyasından çok iyi yararlanın. Okulu bitirdikten sonra gireceğiniz işi de severek yapın ve mutlu olun. Kapım, her zaman sizlere açıktır? diye seslendi.
PANEL
Daha sonra, ilk panele geçildi.
Prof. Dr. Serap Palaz´ın yönetiminde gerçekleşen il panelde BU Piliç CEO´su Onur Özkul, Ekin Ata Yönetim Kurulu Üyesi ve Bandırma Genel Müdürü Funda Seçil Avcı ve Malatya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Turgut, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşıp, onların sorularını yanıtladı.
Panelden sonra, bu üç kuruluşun, üç öğrenciye verecekleri burs, kura ile belirlenirken ayrıca Kaymakam Tuncay Sonel ve üç paneliste plâketleri verildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli