Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

17 Eylül Üniversitesi her geçen gün gelişiyor

17 Eylül Üniversitesi her geçen gün gelişiyor

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir: ?Üniversitemiz, plânladığımız gibi gelişme yolunda?

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir: ?Üniversitemiz, plânladığımız gibi gelişme yolunda?
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin her geçen gün planladıkları doğrultuda gelişmeler kaydettiğini belirtti.
?Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması?nda birincilik ödülünü kazanan eserin son düzeltmelerinin yapılarak uygulama projesine geçilmek üzere bulunduğuna dikkati çeken Özdemir, ?Bu projenin de yaklaşık 3 ayda bitirilerek, Eylül veya Ekim ayında ihalesini yapacağımıza düşünüyorum? dedi.
Daha önce Yüksek Öğrenim Kurumu´na (YÖK), üniversitelerine ?Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi? ile ?İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi?nin açılması için başvuru yaptıklarını, son olarak buna ?Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu?nun da açılma başvurusunu eklediklerini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: ?Bu üç yeni okulumuzun da, Bakanlar Kurulu´nun onayıyla önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlayacağını ümit ediyorum. Okulumuzun yanında Bandırma Devlet Hastanesi´nin de olması büyük avantaj. Sağlık Bakanlığı´mızla da işbirliği içinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu´nun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu arada YÖK´e, son olarak Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi için de başvuruda bulunduk. Reddetmediler, ancak şimdilik beklemeye aldılar.?
Önümüzdeki yıl öğrenci sayısının yine 11 binlerde olacağını tahmin ettiğini, ancak, bir sonraki yılda açacakları 9-10 bölüm ile öğrenci sayısını yaklaşık 14-15 bine yükselteceklerini vurgulayan Özdemir, ?Yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla 8-10 yıl sonra üniversitemizin öğrenci sayısının 20-25 binlere ulaşacağına inanıyorum? diye konuştu.
Haber: Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false