Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

17 Eylül Üniversitesi 25. sıraya yükseldi

17 Eylül Üniversitesi 25. sıraya yükseldi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Devlet üniversiteleri arasında akademik performans sıralamasında 25. sıraya yükseldi.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Devlet üniversiteleri arasında akademik performans sıralamasında 25. sıraya yükseldi.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen üniversitelerin Akademik Performans Raporu´nda, 17 Eylül Üniversitesi 2017 yılı akademik performans sıralamasında büyük bir atılım gerçekleştirerek kuruluşunun üçüncü yılında 108 devlet üniversitesi içerisinde köklü birçok üniversiteyi geride bırakarak 25. sıraya yükseldi. Raporda ayrıca, üniversite 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ise 8. sırada yer aldı.
Devlet üniversitelerinde görev yapan akademik personelin 2017 yılında akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını yansıtması açısından rapor oldukça önemli bir veri. Bu sıralama diğer sıralamalardan farklı olarak, üniversitelerin ve özellikle de fakültelerin güncel bir resmini sunmakta.
Akademik Performans Raporu´nda yer alan fakülte ve MYO´ların sıralama sonuçlarına göre; Denizcilik alanında Denizcilik Fakültesi ilk sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Sağlık bilimleri alanında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi 16. sıraya yükseldi. İİBF/İşletme/İktisat/Yönetim Bilimleri Fakülteleri sıralamasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 47. sırada yer aldı. Meslek Yüksek Okulları sıralamasında ise üniversite 16. sırada yer almayı başardı. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false