Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

16 Yıl sonra MHP Lideri Bahçeli Bandırmada

16 Yıl sonra MHP Lideri Bahçeli Bandırmada

Seçim çalışmaları için Balıkesire gelen MHP Lideri Bahçeli, Balıkesirdeki temaslarından sonra Bandırmaya geçti.

Seçim çalışmaları için Balıkesir`e gelen MHP Lideri Bahçeli, Balıkesir`deki temaslarından sonra Bandırma`ya geçti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bandırma`ya gelmeden önce Aksakal Beldesi`ne uğradı.
Aksakal`ın MHP`li Belediye Başkanı Üstün Taşdemir`i ziyaret etmek üzere Aksakal`da vatandaşlarla buluşan Bahçeli, belde meydanında toplanan halka seslendi.
2002 yılından beri Türkiye`yi yöneten Başbakan Erdoğan`ın, 2002 yılı öncesini yok farz ettiğini belde halkına anlatan Bahçeli 2002?den bu yana ne yapıldığını eğer bir gün fırsat verilirse, hepimizi şahit kılarım ki, Milliyetçi Hareketin iktidarında 11 yıllık iktidarı yüce divana göndereceğim diye iddialı konuştu.
Bahçeli: "MHP iktidarında Aksakal`ın belde hakkını iade edeceğiz"
MHP Lideri Bahçeli, Aksakal halkına hitaben yaptığı konuşmasının devamında, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası kapatılacak Aksakal`ı MHP iktidarında yeniden belde yapacakları sözünü verdi. 
Bahçeli, Aksakal`dan sonra Bandırma`ya geldi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Aksakal Beldesinden sonra geldiği Bandırma`da MHP Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen salon toplantısına katıldı.
Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, AK Parti`nin yakın tarihimizde hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla tek başına 3 dönemdir iktidar olduğunu belirtti.
% 51 oy oranıyla iktidara gelen 11 yıllık AKP iktidarının uygulamalarına bakıldığında ona destek verenler de dahil olmak üzere herkesin hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Bahçeli, iktidarın Türkiye`yi iyi yönetemediğini öne sürdü.
AK Parti`nin bir çok imkanı yakın çevresinde kullanarak gittikçe katılaştığını, otoriterleştiğini ve diktatörlüğe heveslendiğini vurgulayan Bahçeli, "Oysa AK Parti seçim döneminde neyi vaat ettiyse onu yerine getirebilecek bir güce sahip. Oysa günümüzde baktığımızda adaletsizlik, açlık, asayişsizlik devam ediyor. Öbür taraftan yoksulluk yalnızlık, yabancılaşma ve yozlaşma başını almış gidiyor, kendisine engel olabilecek hiçbir güç yok iken sahip olduğu gücü kullanamayarak Türkiye`yi bir felaketin içerisine sürüklemiştir" diye konuştu.
Bahçeli, konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Türkiye, laikler-antilaikler, inanmışlar-inanmayanlar, 36 etnik bölüme ayrılmak suretiyle ülkenin sosyal dokusunu tahrip ederek her alanda bir parçalanmaya bir ayrışmaya ve bunun getirebileceği bir felaketin içerisine sokulmuştur. Erdoğan, 2002 yılı öncesini yok farz ediyor. 2002?den bu yana ne yapıldığını eğer bir gün fırsat verirse hepimizi şahit kılarım ki; Milliyetçi Hareketin iktidarında 11 yıllık iktidarı yüce divana göndereceğim. Türkiye`de 11 yılda açlık ortadan kalkmış mıdır? Adaletsizlik ortadan kalkmış mıdır? Asayişsizlik sona ermiş midir? Kadına şiddet olmamaktamıdır? Türkiye`de bölücü tehdit başını almış gitmemektemidir? Yoksa herkes birlik ve beraberlik içerisinde midir? Cumhuriyetimizin kazanımları silinmek istenmektedir. Türkiye`yi dönüştürmek istiyorlar. Nereye dönüştüreceklerini de açıkça söyleyemiyorlar. Bölünmek, dönüşmekse bu çok yanlış. Türkiye`yi böldürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Hele hele Milliyetçi hareket varsa bölünmesi mümkün değildir. O zaman bu ülkeyi yönetemeyen, sabahtan akşama kadar iktidarın zorbalığıyla medyayı kendisine hizmet ettiren bir Başbakandan bir genel başkandan ve iktidardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. AKP iktidarının tüm güçleriyle olgunlaştırdığı kurduğu bir medya grubu var. Bunlara iktidar tarafından kurulan medya diyoruz. Bir de var olan medyayı baskı altına alarak bir takım şekliyle korkutarak, korkutulan bir medya var. Bu iki medya el ele vermiş, sabah 8?de uyanıyorsunuz Erdoğan. Saat 9?da bakıyorsunuz Erdoğan. Saat 12?ye kadar Recep Tayyip Erdoğan`ı seyretmekten bıkıyorsunuz, usanıyorsunuz. Adalet ve Kalkınma Partisi`nin belli bir avuç gurubunu yeni bir zengin üreterek ortaya çıkaran bir faaliyet var. Buna bir son vermek lazım. Bunun iki yolu var. Birisi sokak, Ortadoğu`da var olan `Arap Baharı` derken zindan olan, zindana dönen bir ülke, bir tarafta da demokrasi. O zaman sokakla sandık arasında kalmış bir Türkiye var. Hangi partiden olursak olalım Türkiye`nin geleceğini sarkaç gibi sandıkla sokağın arasına sıkıştırıp bir sokak bir sandık arasında gidip gelen şekilde geleceğimizi belirleyemeyiz. Sokaklar çıkmazdır, karanlıktır, kirlidir. Masum gençlerimizi buraya sevk ederek karanlığa ve kirliliğe bulandırmaya kimsenin hakkı olmamalıdır. Ama sokaklardan evvel meydanlar vardır ki o meydanlar aydınlıktır. Her meydana sokağa açılır fakat her sokak meydana açılmaz."
Sandığa yönelmenin 30 Mart 2014 olduğunu işaret eden Bahçeli, bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
30 Mart`ta millet olarak AK Parti`yi özellikle Erdoğan`ı uyarmanın şart olduğunu kaydeden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu devletin başına getirerek bir felaketi başımıza oturtmamalıyız. 2015 yılında 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde de bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi`nin yönetim kadrosunu silip süpürmeliyiz. Süpürdüğümüzde de iyi atacağız. Halının altına değil, adalete vereceğiz. Adalet, Erdoğan`ı sorgulayacak" diye konuştu.
Türkiye`nin her tarafına `Ne Mutlu Türkiye` yazdırmazsam namussuzum" diyerek konuşmasına devam eden Bahçeli, Türkiye`nin milli birliğe, kardeşliğe, beraberliğe doğru koşturacak bir iktidara ihtiyacının olduğunu, bunun da adının "Milliyetçi Hareket Partisi" olduğunu açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli