Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

15 yıl belgesiz yolcu taşımacılığı yapmış

15 yıl belgesiz yolcu taşımacılığı yapmış

İlginç ama gerçek bir olay Erdeke bağlı Karşıyaka Beldesinde yaşandı.

İlginç ama gerçek bir olay Erdek`e bağlı Karşıyaka Beldesinde yaşandı.
Karşıyaka Beldesinde 15 yıl aralıksız Bandırma ve Erdek`e yolcu taşımacılığı yapan otobüsün hiçbir belge kaydı olmadığı tespit edilmesi üzerine, jandarma tarafından otobüse el konuldu. 
Hakkında bulunan icra sicilleri nedeni ile çeşitli yollardan Karşıyaka Beldesine getirilerek üzerine `Belediye` ismi yazılıp yıllarca yolcu taşıyan otobüse, 15 yıl boyunca hiç belge sorulmamış olması duyanları hayrete düşürdü.
Birçok sürücü trafik cezası ödemekten bunalırken, 45 kişilik otobüsün vatandaşın can ve mal emniyetini tehlikeye atması, hayretleri biraz daha arttırdı.
Olayın ortaya çıkış yönü ise bir o kadar da ilginç.
İddiaya göre otobüs her gün Karşıyaka`dan kalkarak Bandırma ve Erdek`e yüzlerce seferde bulundu. Yetmedi zaman zaman özel düğün ve geziler nedeni ile başka kentlere de sefer yaptı. Üzerinde `Belediye Otobüsü` ibaresi yazılı olmasından dolayı hiçbir görevli durdurup belge sormadı. Taki Karşıyaka Beldesinde konuya vakıf bir vatandaşın belediyeye kızıp jandarmaya şikayet edene kadar. Yapılan şikayeti dikkate alan Tatlısu Jandarma Karakol Komutanlığı, gayri yasal olarak çalıştırılan otobüsü ilk kontrolde, bağlayarak karakolun önüne çekerek seferlerden men etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli