Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

158 PARÇADA ?SEVGİ?

158 PARÇADA ?SEVGİ?

29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ?Sevgi Duvarı? projesinde son aşamaya gelindi.

29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ?Sevgi Duvarı? projesinde son aşamaya gelindi.
Bu proje ile seramik sanatçıları, sevgiyi kendi yorum-larıyla anlattıkları 30 cm X 30 cm ölçülerindeki çalışmalarını hazırlayarak Bandırma Belediyesi´ne gönderdi.
Barış Manço Kültür Merkezi fuayesinin bir duvarının sevgi temalı seramiklerle kaplanarak kentimize sanatsal bir değer kazandırmak amacıyla başlatılan projeye yurt içinden ve yurt dışından toplam 158 eser katıldı.
Seçici kurul kentimizde toplanarak proje için gönderilen seramiklerin bir bütünlük oluşturacak biçimde yerleşim planını hazırladı.
Ağustos ayında seramiklerin duvara montaj çalışmalarına başlanacak. ?Sevgi Duvarı?nın açılışı 19 Eylül tarihinde festival programında gerçekleştirilecek.
?Sevgi Duvarı? projesine ülkemizden dekan, öğretim görevlileri, öğrenciler ve seramik sanatçıları ilgi gösterirken yurt dışından da Amerika, Letonya ve Singapur´dan katılım gerçekleşti.
?Sevgi Duvarı? seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Zehra ÇOBANLI SSEDD (Seramik Sanatı, Eğitimi ve
Değişimi Derneği) Başkanı
Doç. Yeşim ZÜMRÜT Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Doç. Ayşe GÜLER Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ekrem KAHRAMAN Sanatçı
Nüvit ERTEN Festival Düzenleme Komitesi Üyesi
Seyfettin ERTEKİN Mimar
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: PARÇADA SEVGİ
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı