Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

151 Dev Eser Hizmete Açıldı

151 Dev Eser Hizmete Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan ve 4 milyar liraya mal olan 151 tesisin açılışını yaptı.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile birlikte kurdele kesti.
Toplam maliyeti 4 milyar lira olan 151 eser; 29 adet baraj, 9 adet gölet ve gölet sulaması, 8 adet içme suyu tesisi, 32 adet sulama tesisi, 1 adet atık su arıtma tesisi, 54 adet taşkın koruma tesisi, 6 adet diğer DSİ tesisi ile 6 adet ağaçlandırma ve ormancılık, 5 adet milli park ve 1 adet meteoroloji tesisinden oluşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan açılış töreninde ilk olarak Batman, Erzurum ve Balıkesir´e canlı yayınla bağlanarak tesislerin açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan, Batman´daki gayretleri için Batman Valisi Ahmet Deniz´i tebrik etti. Vali Deniz, canlı yayında Batman´a yapılan hizmet hakkında bilgi verdikten sonra beraberindekilerle birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erzurum´da yapımı tamamlanan eserlerin açılışı için Vali Seyfettin Azizoğlu, beraberindekilerle birlikte canlı yayınla Cumhurbaşkanlığı Külliyesine bağlandı. Azizoğlu ve beraberindekilerin açılışı gerçekleştirmesinden sonra son olarak Balıkesir ile bağlantı gerçekleştirildi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yapımı tamamlanan yerin açılışını canlı yayında gerçekleştirdi. Balıkesirspor atkısı takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu ile diğer bakan ve milletvekilleri ile Başkan Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 151 eserin tamamının açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.
İVRİNDİ ARDIÇTEPE BARAJI´NDA TÖREN DÜZENLENDİ
Öte yandan İvrindi Ardınçtepe Barajında düzenlenen törende Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı ve İvrindi Kaymakam Vekili İsmail Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar barajın açılışını gerçekleştirdi. İvrindi ovasında 15 bin 90 dekar ve Gökçeyazı ovasında 21 bin 530 dekar olmak üzere toplam 36 bin 620 dekar sahanın sulama suyunu temin edecek İvrindi Ardıçtepe Barajı faaliyete geçti.
Açılış töreniyle ilgili bir mesaj yayınlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Şehrimizde ve ülkemizde bu güzel hizmetlerin gerçekleştirilmesinde büyük emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a ve Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu´ya teşekkür ediyorum. Teröre İnat Daha Fazla Hizmet Daha Güçlü Türkiye? ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

/resimler/2016-12/23/1633523718188.jpg

 

/resimler/2016-12/23/1634343122160.jpg



Anahtar Kelimeler: Eser Hizmete Açıldı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli