Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

1500 Öğrenciye Çanta ve Kırtasiye Seti Dağıtıldı

1500  Öğrenciye Çanta ve Kırtasiye Seti Dağıtıldı

Sındırgı Belediyesi ilköğretim okullarında eğitim gören bin 500 öğrenciye kırtasiye seti hediye etti.

Sındırgı Belediyesi ilköğretim okullarında eğitim gören bin 500 öğrenciye kırtasiye seti hediye etti. Belediye Başkanı Yavaş, yeni eğitim-öğretim yılında çocukları unutmadı. Sındırgı Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde İlçe genelinde ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerine kırtasiye seti hediye etti.
İlköğretim Haftası Kutlamaları Kurtuluş İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Daire Amirleri, Veliler ve Öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Ethem Sutaş günün anlamını belirten konuşma yaptı. Sutaş, Okulun tarihinden bahsettikten sonra öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı. Sutaş’ın konuşmasından sonra öğrenciler şiir okumasıyla tören sona erdi. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setleri sınıflarda sıraların üzerlerine bırakıldı. Tören sonunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve protokol üyeleri sınıflarda kırtasiye seti dağıttı.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “İnsanların hayatlarında unutamadıkları önemli günlerden birisi de ilkokula başladığı gündür. Bu kardeşiniz de 35 yıl önce bu okulda ortaokula başlamıştı. Benim için bu unutulmaz günlerden bir tanesi idi. Kitaplar 2003 yılından beri ücretsiz olarak hükümet tarafından veriliyor. Biz de öğrencilerimize bir katkı olsun, bir anımız olsun diye çantalarını ve kırtasiye setini hediye edelim dedik. İlçemizde eğitim ve öğretimin iyi bir noktaya gelmesi, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim görmesi için Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Yavaş ayrıca, eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize ve tüm milli eğitim camiasına sağlık ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Kırtasiye setleri bu hafta ve önümüzdeki hafta ilçede bulunan bütün ilkokullarda dağıtılacağı kaydedildi.
Çantalarını ve kırtasiye seti hediyelerini alan öğrenciler ile aileleri mutlu olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkür ettiler. Daha sonra okul müdürü ve öğretmenlerle sohbet eden Yavaş okulun ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı