Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

14 İlçedeki 130 mahalleye çok amaçlı arazöz dağıtıldı

14 İlçedeki 130 mahalleye çok amaçlı arazöz dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 14 ilçedeki 130 kırsal mahalleye çok amaçlı Arazöz dağıtımında bulundu.

üyükşehir Belediyesi Fen Depo´da düzenlenen dağıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Daha sonra katılımcılara hitap eden Başkan Uğur, Karesi, Altıeylül, Burhaniye, Havran, Balya, Susurluk, Kepsut, Dursunbey, Sındırgı, İvrindi, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Bigadiç´in kırsal mahallelerine çok amaçlı arazözleri dağıtacaklarını ifade etti.
Dağıtımı yapılacak olan 137 çok amaçlı arazözden 3´ünün Orman Bölge Müdürlüğü´ne, 2´sinin Marmara Birliğe ve diğer 2´sinin de Çiftçi Demonstrasyon Merkezi´ne verileceğini söyleyen Başkan Uğur, ?130 kırsal mahallemize verilecek tankerlerle birlikte toplamda 650 kırsal mahallemizin hepsi çok amaçlı arazözlere sahip oluyor. Burada amacımız olası yangınlara erken müdahale etmek. Çünkü itfaiye araçları belli merkezlerde olduğu için, bu araçlar traktör milinden güç aldığından 100 metreye kadar suyu atabiliyor. İtfaiye Daire Başkanlığımız tankerlere sahip olan bütün mahallelerimizde gönüllü itfaiyecilere eğitim veriyor. Onlarda bu eğitim sonrası ilk müdahaleyi yapabiliyorlar. Dolayısı ile yangın ve hasarında önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca bu su tankerleri kendi mahallelerinin sokağını, caddesini sulamada, hayırda hasenatta su götürmede de kullanılıyor? diye konuştu.
Başkan Uğur, konuşması ardından mahalle muhtarlarına çok amaçlı arazözleri ve kullanım sertifikalarını dağıttı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli