Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

135 yıllık okul binası eğitim ve turizmin hizmetinde

135 yıllık okul binası eğitim ve turizmin hizmetinde

İlçenin en eski okul binalarından olan Atatürk eski İlkokul binasında restorasyon çalışmaları bitti.

İlçenin en eski okul binalarından olan Atatürk eski İlkokul binasında restorasyon çalışmaları bitti.
Kültür varlığı olarak tescilli bulunan ve 2009 yılından beri fiziki imkanları iyi olmadığından kullanılamayan tarihi okul binasının restorasyonu bitirilerek eğitime kazandırıldı.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, restorasyon çalışmaları sona eren tarihi okul binasında incelemede bulundu.
Okul binasındaki restorasyon çalışmalarının temin edilen ödenekle bitirildiğini belirten Kaymakam Kaygısız, “Eğitime hazır hale gelen okulumuzla hem eğitim hem de kültürel varlık olması dolayısıyla Erdek Turizmi yeni bir değer kazanmış oldu” diyerek, okulun restorasyonunda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Tarihi okul binasının tarihçesi: Rumlar tarafından 135 yıl önce okul olarak yaptırılan, daha sonra Balıkçı Okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, 1915 - 1918 yılları arasında da Erdek Menzil Hastanesi olarak kullanıldı. Cumhuriyetin kurulması ile karma okul olarak eğitimin yapıldığı okul, 1962 yılından sonra Atatürk İlkokulu adını aldı. Ancak 1983 yılındaki depremin ardından hasar gören okul boşaltılarak onarıldı. 1987 yılında aynı isim ile yeniden hizmet vermeye başlayan okulun öğrencileri, 2007 yılına gelindiğinde Zeytinli Mahallesi’ne taşınınca tarihi bina boş kaldı.
Toplam 18 derslikli bina 2012 yılında Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile Erdek İmam Hatip Lisesi`ne tahsis edildi. Onaylanan restorasyon kararının ardından Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu çalışmalara başladı. 6 aylık çalışmanın ardından restorasyonu tamamlanan tarihi bina, bu eğitim yılında Balıkesir-Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 177 öğrencisi ile eğitime başladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli