Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

1253 vatandaş başvuruda bulundu

1253 vatandaş başvuruda bulundu

Erdek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması İlişkin Kanun kapsamında, Erdek Belediyesi´ne başvuran vatandaşların borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Erdek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması İlişkin Kanun kapsamında, Erdek Belediyesi´ne başvuran vatandaşların borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.
Ay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 6736 sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak 25 Kasım 2016 tarihine kadar 1253 vatandaşın başvuruda bulunduğu belirtti. Başvuruda bulunan vatandaşlar, söz konusu kanunun getirdiği olanaklardan yararlanabilecek. Kanun kapsamında mükellefler borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 eşit taksit durumunda ödeyebilecek? dedi.
Ay, yapılandırma kapsamında belediyenin alacakları arasında yer alan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, işgaliye harcı ve bunlara bağlı cezaların, gecikme faizleri, gecikme zamları ile belediyelerin ücret alacaklarının yapılandırıldığını açıklarken şu bilgiyi verdi:
?Birinci taksit, kanunun Resmi Gazete´de yayınlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan (30 Kasım 2016) tarihi itibari ile başladı ve ikişer aylık dönemler durumunda toplam 18 taksit yapılacak. Mükellefler, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneğine sahip olacak. 

Mükelleflere tercih edilen taksit süresinden daha uzun taksit süresi yapılmayacak. Yapılandırılan borç, ilk taksit ödeme süresi içinde (ilk taksit son ödeme tarihi 31 Kasım 2016), kanunun yayımlandığı tarihten ödeme gününe kadar herhangi bir faiz uygulanmayacak. Taksitlerden; bir takvim yılı içinde iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanun´un 51. maddesine göre belirtilen gecikme faizi oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu madde hükümlerinden yararlanılabilecek. İlk iki taksiti süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler belirtilen şekilde ödenmemesi (Kasım 2016 ve Ocak 2017 taksitleri) veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda bu madde hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli