Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

110 hastaya evde sağlık hizmeti

110 hastaya evde sağlık hizmeti

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker, Erdek´te her ay 110 kişiye evde sağlık hizmeti verildiğini belirtti.

İki hemşire ile evde saat 09.00 ile 16.00 arasında sağlık hizmeti verildiğini bildiren Düker, şunları söyledi:
?Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa bağımlı bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen sağlık (muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon) hizmetlerini içermektedir. Evde sağlık hizmetlerinden hastalığı nedeniyle tanısı konulmuş ve evinde sürekli yatarak tedavi olması gereken, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı, özel ihtiyaçlarını bile gideremeyecek durumdaki yatalak hastalar yararlanabilir.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri randevu sistemi ile mesai saatleri içerisinde hizmet sunmaktadır. Ziyaret sıklığı hastalığın durumuna göre hekim tarafından belirlenmektedir. Tanı koymak yerine tanısı konularak tedavisi düzenlenmiş hastaların takibini yapmak, tıbbi cihaz, malzeme ve ilaç kullanımına ilişkin raporların çıkartılmasına yardımcı olmak, gerekli durumlarda hastalık raporu çıkartılmasına yardımcı olmak, evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek, hasta ve yakınlarına evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler, hastalık, tedavi, bakım eğitimi vermek ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için bilgilendirmek, hizmet verilen hastaların ağız ve diş sağlığı muayene ve tedavisini sağlamak, ekipler tarafından gerektiğinde hasta nakil araçları ile hastanın hastaneye naklini sağlamak, hastanın muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını yapmak, ilacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen, hastanın hastalığına bağlı olarak kullandığı ilaçları yazmak ve ilaç kullanımı ile ilgili bilgi vermek, gerek görüldüğünde uzman hekim, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog desteğini sağlamaktır.?
Düker, hangi hastalara hizmet sunulduğu konusunda da şu bilgiyi verdi:
?Kronik Obstriktif Akciğer Hastalıkları vb. ağır solunum sistemi hastalıkları, yatağa bağımlı hastalar, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, Subakut Sklerozan Panensefalit hastaları, çok ileri yaş immobil hastalar, evde sağlık hizmeti kapsamına alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri veriyoruz.?
Düker, başvuruların, hastalar veya aile bireyleri tarafından Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu ile Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi veya aile hekimleri aracılığı ile yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: hastaya evde sağlık hizmeti
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu