Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

10Riders Kulübü üyeleri Soma'da

10Riders Kulübü üyeleri Soma

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü gerçekleştirdikleri etkinlik ile birlikte Soma'ya sürdü.

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü gerçekleştirdikleri etkinlik ile birlikte Soma'ya sürdü.
10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü, Soma'da yaşanan büyük facia sonrası hassasiyetlerini göstermek ve maden şehitlerimize kabirlerinde dua edebilmek için birlikte Soma'ya sürdü.
Kulüp üyeleri kollarına bağladıkları siyah kurdela, ellerine aldıkları karanfilleri ile çıktıkları yolda önce Soma maden şehitliğini ziyaret etti. Yaşamını yitiren maden işçilerimiz için kabirlerinde dua ettikten sonra, Soma Motosiklet Kulübü'nün şehitlerimiz için organize ettiği lokma hayrı ve mevlütte Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen motosiklet tutkunları ile bir araya geldi.
10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Özgür Candar yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
Madenciler nedense kırk yılın başında hatırlanırlar. O da öldüklerinde... Ama öyle yalnız öldüklerinde falan değil, Soma`da ki gibi öldüklerinde. Karanlıkta çok karanlıkta. Yürek dayanmaz acılar yaşandı Soma`da. Ekmeğini binlerce metrenin altından çıkaran 301 madenci abimizi, kardeşimizi verdik toprağa. 301 ölü 75 milyon yaralı var Türkiye'de. Ve onlar geri gelmeyecekler. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit ailelerimizin maddi desteğe elbette ihtiyacı var ama şu anda en çok manevi destek gerekli. Elimizden geldiğince onlara yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı göstermek istedik. Acılarını bir nebze olsun paylaştık. Bundan sonra da elimizden gelen ne varsa yanlarında olacağız.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu