Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

10 bin kişi iftarda bir araya geldi

10 bin kişi  iftarda bir  araya geldi

Balıkesir Ticaret Odası, geçen yıl başlattığı geleneksel, Sokak İftarının ikincisini bu yıl, Şehitler Meydanı, Zağnospaşa Caddesi, Örücüler Caddesi ve Karesi Sokakta gerçekleştirdi.

Balıkesir Ticaret Odası, geçen yıl başlattığı geleneksel, `Sokak İftarı`nın ikincisini bu yıl, Şehitler Meydanı, Zağnospaşa Caddesi, Örücüler Caddesi ve Karesi Sokak`ta gerçekleştirdi.
10 bin kişinin katıldığı iftarda, çorba, et yahni, pilav, höşmerim ve ayran dağıtıldı. 
BTO`nun sokak iftarına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih Göldal, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.
Ezan okunmadan önce iftara katılan Balıkesirlilere seslenen Müftü Ay, "Hepimiz bu mübarek Ramazan Ayı`nın sevincini paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her kim ki, Ramazan'ın faziletine, sevabını bularak, inanarak ramazan orucunu tutarsa, Allah-u Teala onun geçmiş günahlarını bağışlar. Ramazan-ı şerif rahmetiyle, mağfiretiyle gelir" diyerek, tüm islam aleminin Ramazan`ını kutladı.
Ezan`ın okunması ve ramazan topunun patlamasıyla birlikte binlerce kişi orucunu açtı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı