Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

101 günde 10 kez ölümü yendi

101 günde 10 kez ölümü yendi

Minik bebek ailesinin evine Güneş gibi doğdu

Bandırma´lı ailenin 700 gram doğan bebeği, nadir görülen metabolik hastalığı nedeniyle 101 günde 10 kez ölümden döndü. Ancak ailesi yılmadı, minik Güneş, zorlu tedavi sürecinin ardından hayata tutundu.

Gökhan ve Meryem Uyar çiftinin bebekleri Güneş, anne karnında yeterince beslenemediği ve hayati tehlikesi bulunduğu için sezeryan ile dünyaya getirildi. Ancak Güneş bebek 700 gram ağırlığında dünyaya geldi. Yapılan testler sonucunda minik bebekte milyonda bir görülen metabolik hastalık görüldü. Beslenme yetersizliği ve enerji azlığına sebebiyet veren Gluterik Asüdiri Tip 2 hastalığı teşhisi konuldu. İzmir´de özel bir hastanede tedavi altına alınan minik bebek, 101 gün yoğun bakımda kalarak 10 kez ağır ölüm tehlikeleri atlattı. Yapılan özel tedavi yöntemlerine cevap vererek 2 kg ağırlığına ulaşan minik bebeğe Ülkem Güneş ismi verildi.

Doktorların yaşamasının mucize olarak nitelediği minik bebeğin annesi Meryem Uyar konuşmasında "İlk bebeğimi 28 haftalık ölü doğum yaptım. 2.bebeğim sağlıklı doğdu ve şu an 2 yaşında. 3. bebeğimde 2 hafta gelişim geriliği vardı. Bandırma Devlet Hastanesi Balıkesir Üniversite Hastanesi´ne sevk etti orası da İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi´ne sevk etti. Bebeğim 27 hafta 5 günlük iken 25 hafta 2 güne uyumlu olarak 700 gr doğdu. Hastanede kuvöz sıkıntısı olduğu için özel Tınaztepe Hastanesi´ne sevk edildi. Bebeğim milyon da 1 görülen metabolik bir hastalıkla dünyaya geldi. Beslenemiyordu ve 500 gr. kadar düşmüştü. 101 gün yoğun bakımda kaldı ve 10 kez ağır ölüm tehlikeleri geçirdi. Özel tedavi yöntemleriyle parmak bebeğimiz 2 kg oldu ve 1 hafta önce taburcu olduk Bandırma ´ya evimize gelebildik. Adını GÜNEŞ ÜLKEM koyduk." Diye konuştu.

Anne Meryem Uyar´ın aslen Erdek Turan Mahallesi´nden olduğu evlendikten sonra Bandırma´da yaşadığı öğrenildi.

Haber:Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: günde ölümü yendi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli