Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

10 yaşından beri Erdek ve yöre pazarlarında

10 yaşından beri Erdek ve yöre pazarlarında

Halil Karadağlı: ?Vatandaşın alım gücü çok azaldı?

1955 yılından beri pazarcılık yapıyor, Halil Karadağlı. O yıldan beri, henüz 10 yaşındayken, bölgemizde pazar pazar dolaşıyor. Buna, haftada iki gün kurulan Erdek´teki pazar yerleri de dahil. Yıllarca, Bandırma Meyveciler, Sebzeciler ve Balıkçılar Odası´nın başkanlığını da yürüten, Bandırmaspor´un eski futbolcularından 70 yaşındaki Halil Karadağlı, ?Sağlığımı ve zindeliğimi, yıllardır açık havadaki bu pazarlara borçluyum? diyor.
Vatandaşın, eski yıllar ve günümüzdeki alım günlerini kıyaslamasını sorduğumda, şu yanıtı alıyorum, Karadağlı´dan:
?Eski yıllarda vatandaşların alım gücü elbette ki daha yüksekti. Şimdi vatandaş, günü kurtarmaya çalışıyor. Eski yıllarda pazarlardan 3-4 kilo portakal alan vatandaş, şimdi ise süper marketlere giderek, kredi kartıyla alışveriş yapıyor.?
ESKİ ERDEK
Erdek´te, cumartesi ve pazartesi günleri kurulan iki pazar yerinin farklı bölgelerde yaşayan kişilere hizmet verdiğine dikkat çeken Karadağlı, şöyle konuşuyor:
?Tabii, eski yıllarda pazar yerlerindeki ürünler bu kadar bol değildi. Sadece, patates, domates ve soğan gibi ana ürünler satılırdı. Şimdi, sadece domatesin bile 15´e yakın çeşidi var. Eski yıllarda Erdek´te, Abdullah Usta Lokantası, işine sadece kuru fasulye ve pilav satarak başlamıştı. Sonra işini büyüterek, marka durumuna geldi. O yıllarda Abdullah Usta, tüm alışverişini Erdek pazarlarından yapar, parasını ise bir hafta sonra öderdi.?
BANDIRMA´DAKİ PAZAR YERİ
Bandırma´da yapımı sürüp, temmuz ayında tamamlanması beklenen yeni pazar yerinin mükemmel olacağına inandığını vurgulayan Karadağlı, ?Ancak bu pazar yeri daimi olmamalı. Yani her gün kurulmamalı? diye konuşuyor.

Haber :Önder Balıkçı



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı