Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

10 numara şehirde 10 numara sempozyum

10 numara şehirde 10 numara sempozyum

Balıkesir´de, Sosyal Bilimler Liseleri X. Ulusal Öğrenci Sempozyumu düzenleniyor.

Balıkesir´de, Sosyal Bilimler Liseleri X. Ulusal Öğrenci Sempozyumu düzenleniyor.
Sosyal Bilimler Liseleri X. Ulusal Öğrenci Sempozyumu, 27-28 Nisan tarihlerinde Balıkesir Öğretmenevi´nde düzenlenecek. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyum Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde yapılacak.
2009´dan bu yana her yıl ülkemizdeki resmî ve özel sosyal bilimler liselerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve gelenekselleşen ´Ulusal Öğrenci Sempozyumu´nun bu yılki konusu "Eğitim Yoluyla Toplumsal Değişimde Genç İradenin Rolü" olarak belirlendi.
Öğrencilerin düşünen, sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireyler olarak yetişmesi ve gelecekte, ülkemizin yönetiminde ve ilerlemesinde etkin söz sahibi olması açısından büyük öneme sahip olan etkinlikte Türkiye´nin dört bir yanındaki 72 Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi tarafından hazırlanan, toplam 94 bildiri yer alıyor. Öğrenciler, "Eğitimin Kalkınmaya Etkisi", "Genç Nüfus ve Eğitim İhtiyacı", "Demokrasimizin Geleceği ve Gençlik", "Değişim ve Genç İradenin Rolü", "2023 Vizyonu ve Genç İradenin Rolü" konularında bildirilerini sempozyumda sunacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de destek verdiği sempozyum 27 Nisan cuma günü saat: 10.00´da Balıkesir Öğretmenevi´ndeki törenle başlayacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli