Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

10 KASIM´DA ATA´MIZI SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANACAĞIZ...

10 KASIM´DA ATA´MIZI SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANACAĞIZ...

Erdek Kaymakamlığı, ilçemizde tertiplenecek 10 Kasım programını açıkladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü nedeniyle, yapılacak anma programı belli oldu.

Erdek Kaymakam-lığı´nca hazırlanan programa göre; Atatürk´ü anma törenlerine 10 Kasım Cumartesi günü saat 08:45´de Erdek Cumhuriyet Alanında başlanacak.
Çelenklerin Anıta sunulmasından ardından, saat 09:05´te verilecek işaretle, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Marşın bitiminde bayraklar yarıya indirilecek. Ardından 10 Kasım "Büyük Atatürk" Koşusu Kros Yarışmaları ödülü ve Çelenk Sunma töreni ile buradaki program sona erecek.
Anma programının ikinci bölümü, Erdek Öğretmenevi ve A.S.O. Konferans Salonu´nda devam edecek.
Konferans salonunda saat 10:00´da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, Atatürk hayatından kesit, slayt gösterileri ve öğrencilerce hazırlanan "Atatürk Oratoryosu"nun sunulmasıyla anma programı devam edecek.
10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü anma programı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile birlikte sona erecek. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu