Bugün, 19 Mart 2024 Salı

10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı belli oldu

10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı belli oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anılacak


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle uygulanacak anma programı belli oldu.
Erdek Kaymakamlığı´nca hazırlanan programa göre, Atatürk´ü anma törenlerine 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 08.45´te Cumhuriyet alanında başlanacak.
Çelenklerin anıta sunulmasının ardından, saat 09.05´te verilecek ´Tİ´ işaretiyle saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.
Marşın bitiminde bayraklar yarıya indirilecek. Saygı duruşu süresince, kamu kurumlarının sirenleri ile çevrede bulunan araçların klaksonları, deniz araçlarının düdükleri çalacak.
Anma programının ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi ve A.S.O. Konferans Salonu´nda
10 Kasım 2017 Cuma günü çelenk sunma töreninden sonra Erdek Öğretmenevi ve A.S.O. Konferans Salonu´nda, 18 Eylül Ortaokulu´nun hazırladığı Atatürk´ü anma törenine devam edilecek.
Konferans salonunda saat 10.00´da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayacak törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru tarafından yapılacak.
Duru´nun konuşmasının ardından ?10 Kasım ve Atatürk? adlı Programın sunumu gerçekleştirilecek. Atatürk´ü anma programı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek.
Haber: Tuncay Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli