Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

1 Mayıs Bandırma´da bayram gibi kutlandı

1 Mayıs Bandırma´da bayram gibi kutlandı

Bandırma İlçesinde düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında, AK Parti hükümetinin Türkiye´yi taşeron cennetine dönüştürdüğü haykırıldı.

Bandırma İlçesinde düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında, AK Parti hükümetinin Türkiye´yi taşeron cennetine dönüştürdüğü haykırıldı.
1 Mayıs birlik, beraberlik ve mücadele günü Bandırma´da Emek Platformu tarafından kutlandı.
DİSK, TÜRK ? İŞ ve KESK´ in yanı sıra ADD ve CHP, ÖDP gibi siyasi partilerin destek verdiği kutlamalar, İDO İskelesi önünden kortejle başladı.
Kutlamalara CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP eski Milletvekili Sedat Pekel katıldı.
Cumhuriyet meydanına kadar kortej sloganlarla yürüdü.
Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Emek Platformu Dönem Başkanı ve Petrol- İş Şube Başkanı İsmail Kayan tarafından hazırlanan ortak metin okundu.
Kayan, okuduğu ortak metinde şu ifadelere yer verdi: ?Bugün bizim bayramımız. 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü´müz kutlu olsun. Biz Ülkemizi seviyoruz, ayrımcılığa, bölücülüğe ve dayatmalara karşıyız. Bizim sorunlarımız var. Bizim sorunlarımızın ülkenin sorunları olduğunu düşünüyoruz. Bizim geçim sorunumuz var, bizim Varlık fonu sorunumuz var, emeklilerin geçim sorunu var, eğitimin ve sağlık sisteminin paralı olması gibi sorunlarımız var, sorunlarımızı ve taleplerimizi haykırmaya geldik. Eğitim sisteminde; okullar da ve üniversiteler de eğitim emekçilerine yönelik olarak başlatılan soruşturma, sürgün, baskı ve cezaların en yoğun olduğu dönemlerden geçiyoruz. Başta eğitim hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükler konusundaki ilkeli ve kararlı duruşundan yıllardır taviz vermeyen eğitim emekçileri kimi zaman tamamen iktidarın denetimine giren yargı ve hukuk kıskacına alınarak cezalandırılmak, kimi zaman da tamamen siyasi talimatlar ile sürgün kararları verilerek yıldırılmak istenmektedir. Bizler cumhuriyetin laik demokratik ve eğitim politikalarının yaşama geçirilmesini istiyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emanet ettiği Laik, Çağdaş, Demokratik Cumhuriyet daima yükselecek ve ebediyen yaşatılacaktır.?
Konuşmasının son bölümünde, ?Türkiye maşallah taşeron cenneti oldu? açıklamasında bulunan Kayan, ?Kadroya alacağız dediler fos çıktı. Taşeronda çalışan bir arkadaşımız 1.600 TL maaş alıyorsa 500 TL de taşeron firma alıyor. Diyoruz ki; Taşeron firmaya vereceğin parayı işçiye ver ve kadroya al. Yok olmaz. Neden? yandaş taşeron firmalar ihya ediliyor. Ancak taşeronda çalışan arkadaşlara da iki çift lafımız olacak. Sizin mücadelenizi veriyoruz. Lakin sizler alanlarda yoksunuz. Korkmayın bizler sizleri sonuna kadar savunuruz. ? diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmanın ardından Petrol- İş Sendikası halk oyunları ekibi gösterilerini sergilerken, saz sanatçıları da performanslarını sergiledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli