Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek halkı duyarsız kalmadı

 Erdek halkı duyarsız kalmadı

Bandırma İlçesinde yaşayan ve kök hücre bekleyen lösemi hastası 32 yaşındaki Derya Zeren için ilçemizde başlatılan kan bağışı kampanyasının ilk günü tamamlandı.

Kampanyaya büyük ilgi gösteren Erdekli vatandaşlar, kan bağış otobüsü önünde kuyruk oluşturduBandırma´da yaşayan evli ve bir çocuk annesi Derya Zeren, 5 yıl önce lösemi tedavisi gördü. Tedavisinden olumlu sonuç alınan Zeren´de bir süre sonra löseminin farklı bir türü teşhis edildi.

Kök hücre tedavisi yapılması gereken Derya Zeren´in yakınlarından alınan kan örneklerinin uymaması üzerine, Erdek Belediyesi´nin katkıları ve Türk Kızılay´ı aracılığıyla uygun donör bulunması için ilçemizde de kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Salı günü saat 11:00´de Erdek Cumhuriyet Meydanı´nda bağış kabulüne başlayan ve saat 17:00´e kadar devam eden kan bağışı aracında görevliler, ilk gün 60 ünite kan ile 55 adet kök hücre örneği aldı.
Yetkililer, lösemi hastası Zeren için bugün de aynı yer ve saatler arasında kan bağışı kabulüne devam edileceğini açıkladı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek halkı duyarsız kalmadı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli