Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Bir Fikir Olarak Avrupa? konulu konferansa devam

 ?Bir Fikir Olarak Avrupa? konulu konferansa devam

25 Aralık 2015´te Türkiye´nin AB ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasının 10. yılı kutlanacak. Müzakerelerin yıldönümü yaklaşırken, Türkiye-AB ilişkilerini masaya yatıran ?Bir Fikir Olarak Avrupa? konferans serisi devam ediyor.

 T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen konferanslar kapsamında 21 Aralık´ta Emre Gönen, 23 Aralık´ta ise Prof. Dr. Beril Dedeoğlu birer konuşma yapacak.
Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasının 10. yıldönümü 25 Aralık 2015´te kutlanıyor.
1963´ten beri devam eden inişli çıkışlı ilişkiler 2005´te tam üyelik müzakerelerinin başlamasıyla yeni bir ivme kazanmıştı. KDK ile İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi işbirliğinde düzenlenen ?Bir Fikir Olarak Avrupa? konferans serisi Türkiye-AB ilişkilerini mercek altına alıyor. Bu kapsamda 21 Aralık 2015 Pazartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları programı kurucusu Emre Gönen Türkiye-AB ilişkilerinin son durumunu değerlendiriyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampusu Konferans Salonunda düzenlenecek olan etkinlikte, 10 yıllık süreçte yaşanan gelişmelerin yanı sıra siyasal krizler, ekonomik kriz ve Avrupa´da giderek yükselen aşırı sağ, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ile göçmen sorununun Türkiye-AB ilişkilerine etkisi ele alınacak.
Serinin 8. konuşmacısı ise Türkiye´nin eski Avrupa Birliği Bakanı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu oluyor. Dedeoğlu, 23 Aralık 2015 günü İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampusu Konferans Salonunda tam üyelik müzakerelerinin 10. yılında Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin bir konuşma yapacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı