Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Alman turistler Ayvalık´a geri dönüyor

Alman turistler Ayvalık´a geri dönüyor

1980-90´larda Ayvalık´ı tercih eden, 90´lı yıllar ortasından itibaren ise çekilen Alman turist, Ayvalık´a geri dönüyor.

Berlin İTB Fuarına katılmalarının bir sonucu olarak bir tur şirketinin KENT8 bin Alman turist getireceğini açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?İlk etapta 8 bin Alman turist kültür turu kapsamında ilçemize gelecek. Ayvalık turizmine hareket kazandıracak. İleride bu garantilenmiş sayının üzerine çıkacaktır. Bu bir fırsat, değerlendirmemiz lazım.? dedi.
Berlin ITB Fuarı´nda Ayvalık´ı tanıtan Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği, Almanya ile bağlantısı olan Antalya merkezli tur şirketi Merke ile diyalog kuruldu. Ayvalık´a gelen Merke Tur Şirketinden Ekrem Dişçi, Profesyonel Turist rehberi Osman Ünal, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i ziyaret etti.
AYTUGEB Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, Sezek Tur sahibi Alp Sezek´in de katıldığı ziyarette, 2018 -2019 tarihinde Eylül-Mayıs arasındaki dönemde ilçeye Alman turistlerin geleceği açıklandı.
Yabancı turistin Ayvalık için önemli olduğunu, bu nedenle yıllardır ısrarla Ayvalık Belediyesi´nin ve AYTUGEB´İN Berlin Fuarına katıldığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Sezonumuzun daha zayıf olduğu Eylül ve Mayıs ayları arasında 2 gün Ayvalık´ta kalacak Almanlar. Ayvalık turizmine hareket getirecek. Ayvalık çok geniş bir hazine, bizim amacımız Ayvalık´ı tanıtıp esnafımızın daha fazla kazanç sağlamasını sağlamak olacak. Ayvalık´ın hep söylenen sıkıntısı sezonunun sadece yaz mevsimi içinde olmasıydı. Yabancı turist sezonun uzaması adına çok önemli, bu başlangıcı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Turizmcilerle birlikte esnafa da çok iş düşüyor. Biz eğer iyi ağırlar ve turizmi daha iyi sunabilirsek başarılı oluruz. Hepimiz el birliği ile turizme katkı anlamında ne yapabilir diye düşünürsek dahil olacağımız bu çalışma sonunda sadece Ayvalık´a dönebilir. Buraya haftalık turlar direk Edremit´teki havaalanına gelebilir, gelişmeler böyle olur. Şimdi Anadolu turu içinde pozisyon alıyoruz. Sadece 2 gün kalınıyor ama daha sonrası Ayvalık´ın UNESCO yolunda olduğunu takip eden Avrupalılar buraya gelirler, buranın kültürünü yaşayıp giderler.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false