Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit’te düzenlenen 3. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali’nde uçaklar, gökyüzünü renklendirdi.
Romanya’dan gelen ‘Hawks’ akrobasi ekibi 5 uçakla gösteri yaparken, festival de Solotürk`ün gösterileri nefesleri kesti.
Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen ‘3. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali’nin 2. ayağı, Edremit’in Akçay sahilinde yapıldı. Akçay Kordon boyundaki etkinliklerde pilotlar, yurttaşlara unutulmaz saatler yaşatırken, izleyenlerin yürekleri hopladı.
Uçaklar, kol uçuşları, alçak irtifa geçişleri, hız geçişleri ve duman geçişleri gösterileri yaptı. Türk Hava Kuvvetleri`nin F-16 gösteri uçağı ‘Solotürk’, Akçay kordonunda toplanan kalabalığın alkışları arasında 10 dakikalık gösterisiyle nefesleri kesti. Havacılık kulüplerinin gösterilerinin ardından Romanya`dan gelen 5 uçaklı ‘Hawks’ akrobasi ekibi, sunduğu gösteriyle izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit’i tanıtmak ve turizm gelirlerini artırabilmek için farklı organizasyonlar düzenlemek çabası içinde olduklarını söyledi.
Saka, ”Festivalde bölge insanlarımız ve misafirlerimiz farklı bir gün yaşadı ve uçaklarla tanıştı. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi bu festivali izlemek için geldi. 10 bini aşkın insanımız havacılık gösterileriyle heyecanlı anlar yaşadı” dedi.
Körfez Sportif Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış festivalin öncelikli hedefinin, kamuoyunun havacılığa ilgisini çekmek, sevdirmek, tüm dünyadan havacıları buluşturmak olduğunu söyledi.
Gösterileri Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, 19. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu ile Edremit Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz izledi.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu