Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmarabirlik, dövizde yaşanan iniş-çıkışı satış fiyatına yansıtmayacak

Marmarabirlik, dövizde yaşanan iniş-çıkışı satış fiyatına yansıtmayacak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, dövizde yaşanan iniş çıkışlar nedeniyle, yerli üretim yapılan birçok kalem üründe bile zam yapıldığını söyledi.

Yaşanan bu sürecin birçok kesim tarafından fırsatçılığa çevrilmek istendiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ülkemizin doğal kaynaklarından olan suya bile zam yapıldığına dikkat çekti.  Ülkemizde yaşanan bu sürecin güç birliği ile aşılabileceğini ifade eden Asa, ?Zeytin üreticisinin kuruluşu olan Marmarabirlik olarak ürün satış fiyatlarımıza kesinlikle zam yapılmayacaktır. Bu uygulamamıza aynı zamanda bayilerimiz ve Marmarabirlik ailesi olarak destek verilecek. Amacımız, kampanya öncesi daha çok ürün satmak. Yaşanan bu süreçte fırsatçılık yapmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.? dedi.

Marmarabirlik´e bağlı İznik Zeytin Satış Kooperatifi´nin 26 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimli olağan genel kurul sonrası göreve gelen başkan, yönetim kurulu üyeleri ve birlik temsilcileri ile bir araya gelindi. Ortağı oldukları Marmarabirlik´in Entegre Tesislerini gezen İznik Kooperatifi Başkanı Ali Bulut başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ve birlik temsilcilerine, Marmarabirlik´in dünü- bugünü hakkında bilgiler verildi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, İznik Kooperatifi üretici ortaklarına, ?Sizler, Marmarabirlik´in gözü, kulağı, sahadaki temsilcisi ve sesimizsiniz.?diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, göreve geldikleri gün itibariyle köklü bir değişim sürecinin startını verdiklerini söyledi. Başkan Asa, ?Marmarabirlik´te gelinen noktada daha çok ürün alan, daha çok ürün satan ve denge oluşturan bir kurum var artık. Tamamen kendi öz kaynaklarıyla 1 TL bile kredi almadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem üretici ortağımız memnun, hem de bizler memnunuz. Biz gücümüzü üretici ortağımızdan, kooperatiflerimizden alıyoruz. Marmarabirlik´in daha da büyümesi için herkes elini taşın altına koymalı.?dedi. Birlik temsilcilerinden bulundukları köy ve mahallelerde Marmarabirlik´in hizmet politikasını üretici ortaklara sık sık anlatılmasını isteyen Başkan Asa, sözlerini şöyle tamamladı;

?Ürün alım dönemine yaklaşıyoruz. Sizlerden ortaklarımıza gerçeğe yakın rekolte beyanı vermeleri konusunda için bilgilendirme yapmanızı rica ediyorum. Çünkü gerçek dışı beyan vererek, kotayı koyanda,  teslim edeceği kadar ürün beyanı vererek kotanın kalkmasını sağlayan da ortaktır. Bu ürün alım kampanyası çok önemli. Bu seneye çok daha değer veriyoruz. Marmarabirlik olarak rekolte beyanına göre planlama yapılmakta ve satış stratejileri belirlenmektedir. Geçtiğimiz yıl iklim koşulları sebebiyle iri kalibre ürün azdı. Bundan dolayı büyük bir açık yaşanmaktadır. İri kalibre ürün alımlarına önem vermek zorundayız. Ortaklarımız da buna anlayış göstermeli. Bu ürün kampanyasını da daha önce olduğu gibi kredi kullanmadan tamamlamak istiyoruz.?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı  Hidamet Asa´nın konuşmasının ardından Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ertaş, Onur Cengiz, Muhasebe ve Finans Müdürü İlhan Bayram ve Satın Alma MüdürüEmrah Aksarı, Marmarabirlik´in dünü, bugünü, satış miktarları, ihracat rakamları, sektörün nereye doğru gittiği, değişen tüketici alışkanlıkları, yapılan ve planlanan yatırımlar ile gelinen süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

 Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli