Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kırcı, vesayetçi zihniyetin 16 Nisan´da son bulacağını açıkladı

Kırcı, vesayetçi zihniyetin 16 Nisan´da son bulacağını açıkladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ?Vesayetçi zihniyete en güzel cevap 16 Nisan´da? verilecek.

28 Şubat´ın yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ?Darbeler ve İmam hatipler´ konferansına katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı konferansta bir konuşma gerçekleştirdi.
Bandırma İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHAD)´ın düzenlediği konferansta konuşan Kırcı, konferansın konusunun ?Darbeler ve İmam Hatipler? olmasını çok anlamlı bulduğunu çünkü 28 Şubat´ın en büyük mağdurlarının imam hatipliler olduğunu söyledi.
Konuşmasında 28 Şubat´ın Türkiye´de bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kırcı ?28 Şubat süreci, 28 Şubat 1997 günü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında açıklanan kararlarla başlayan, ordu ve bürokrasi merkezli bir süreçti. Alınan kararlar toplumun belirli kesimlerini ve kurumlarını son derece olumsuz etkiledi. Hatırlayın, Ankara Sincan´da askerler 20 tank ve 15 zırhlı araçla geçiş yaptı. Demokrasiye tanklarla balans ayarı verilmek istendi. TV´ler korku senaryoları yazıp ekranlarda oynattı, gazeteler manşetler attı. Refah Partisine kapatma davası açıldı. Velhasıl seçilmiş ve iktidar olmuş bir siyasi partiye ordu, bürokrasi, STK, işadamları ve medyanın konsorsiyumu ile darbe vuruldu? dedi.
Kırcı konuşmasında: ?O eski Türkiye yok artık. AK Parti şimdi milletin iradesini bir adım öteye taşıyor ve güçlü meclis, güçlü millet ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiyor. Biz bu sistemi meclise sunduk, 16 Nisan´da da milletimize, sizlere sunuyoruz. Millet iradesi, demokrasi denilen şey böyle olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise buyurun 16 Nisan´da milletin kararını hep birlikte görelim. 28 Şubat zihniyetinin bir tezahürü olan FETÖ yapılanmasına karşı da halkımız gerekli cevabı 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatarak verdi. 28 Şubat´ta tanklar Sincan´a yürürken, 15 Temmuz´da halk Sincan Zırhlı Birlikler´deki tanklara yürüyerek vesayete tarihi bir cevap verdi. Bu darbeci, vesayetçi zihniyete en kararlı cevap 16 Nisan´da yapılacak olan referandumda verilecektir? dedi.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansın sonunda Kırcı, 15 Temmuz konulu şiir yarışmasında birinci olan Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Betül Işık´a ödülünü takdim etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli