Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Pamukçu Beldesine 15 milyon Euroluk et tesisi

Pamukçu Beldesine 15 milyon Euroluk et tesisi

Pamukçu Beldesine ikinci 5 yıldızlı otelden sonra belde sınırları içine kurulacak AB Standartlarında dev bir et entegre tesislerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Pamukçu Beldesine ikinci 5 yıldızlı otelden sonra belde sınırları içine kurulacak AB Standartlarında dev bir et entegre tesislerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 
Balıkesir`in termal cenneti Pamukçu, beldeye yapılacak turizm yatırımlarından sonra sanayi yatırımı ile de yıldızlarını parlatıyor. Balıkesirli bir turizmcinin, kurmayı planladığı ikinci bir 5 yıldızlı termal otelin proje çalışmaları devam ederken, kırmızı et sektörünün Balıkesir`deki büyük firmalarından Ölmezler Et Hayvancılık Gıda Şirketi, 15 milyon avroluk et entegre yatırımı için sırada bekliyor.  
Pamukçu halkı gelişmelerden memnun 
Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban, beldeye yapılacak yatırımların önünü açtıklarını belirterek 40 dönümlük arazi üzerine kurulacak ikinci 5 yıldızlı otelden sonra belde sınırları içindeki tarıma elverişsiz alanda AB standartlarına uygun Balıkesir`in en modern et entegre tesislerinin kurulacağı müjdesini verdi. Çoban "Balıkesir`in kazanacağı yatırımların Pamukçu`da yapılması bizi memnun ediyor" diye konuştu. 
Belediye Başkanı Çoban, belediyeciliğin rutin işler dışında yaşanan bölgeyi geleceğe hazırlamak, gerekli imar çalışmalarını yaparak bölgeye hareketlilik ve canlılık kazandırmak olduğunu söyledi. 
Çoban, beldeye yapılacak yatırımların önünü açan hazine ile belediyenin yararına sonuçlanan dava sürecine katkı sağlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur`a dönemin eski Valisi Yılmaz Arslan`a Balıkesir Vali Ahmet Turhan`a ve Defterdar Yakup Yıldırım`a teşekkür etti.
Mezbahalar kapanacak
Büyükşehir Kanunu`nda mezbahaların işletilmesi ruhsat verilme işleminin büyükşehir belediyelerine devredileceğini hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Çoban bu yüzden ilçe ve beldelerde sahibi olduğu kesimhanelerin 6 ay sonra ellerinden çıkacağını bilen belediye yönetimlerin bu alanda yatırım yapmaktan kaçındıklarını söyledi. 
Bu tarz yatırımcıların önüne açmak içinde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çoban başvuran şirketin teklifini iki yıldan bu yana değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Anlaşmaların 15 gün içinde tamamlanacağını bildiren Çoban sözlerine şöyle devam etti "Avrupa`da standartlara uygun verimi yüksek mezbahaları şehir merkezlerinde gördük. Ülkemizde ise, OSB`lere sanayi sitelerine kurulmasına izin verilmiyor. Bunun için yeni sanayi alanları oluşturulmasına ise, hiç bir belediyede izin vermiyor. Bizde kendi bölgemizde kurulacak böyle bir tesisin yer almasının çevre köylerimize getireceği avantajları göz önünde bulundurduk. Burada en az 100 kişinin çalışacak. Mevzuat yeni olduğu için bu tip bir tesis Balıkesir için değil, Türkiye için bir ilkler arasında yer alacak. Sadece bizim değil, tüm belediyelerin standartlara uymayan kapanma riski mezbahaları varsa kendi bölgelerinde imar çalışmaları yapıp bu tarz yatırımların önünü açmaları gerekiyor. Yatırım yapanlar 5, 10 kişi olabilir ama bundan en çok faydalanacak olan kırsal kesimde hayvancılık yapan bizim insanlarımız " 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false