Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meydana idam sehpası kurdular

Meydana idam sehpası kurdular

Bandırma´da bulunan 21 sivil toplum kuruluşu, Cumhuriyet alanında ?Teröre ve katliama lanet ?mitingi düzenledi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Bandırma´da bulunan 21 sivil toplum kuruluşu, Cumhuriyet alanında ?Teröre ve katliama lanet ?mitingi düzenledi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Mitingde kadınlar ve gençler, ? Katil İran, Suriye´den defol?, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez?, ?Katil Putin, Suriye´den defol?, ?Halep, Esad´a mezar olacak?, ?Zalimler İçin yaşasın cehennem?, ?Polisimin askerimin yanındayım?, ?Müslüman unutma yılbaşı kutlama?, ?İşte gerçek teröristler ABD, İsrail, Rusya, AB ? pankartları taşıdılar.

 Terör eylemlerinde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazının da kılındığı gösterilerde, 21 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı ortak basın açıklamasını Bandırma Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Önder Turhan okudu.  Terör eylemlerine ve Suriye´nin Halep kentinde yaşananlara değinen Turhan´ın konuşmasında sık sık ?İdam isteriz ?sloganları atıldı. Turhan ?Bugün buraya 10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş´ta ve dün de Kayseri´de meydana gelen menfur terör saldırılarını lanetlemek, dosta ve düşmana milletçe dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak, milletimizin binlerce yıllık kutlu yürüyüşünün hiçbir sekteye uğramadan devam ettiğini ve edeceğini göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Buradayız çünkü geçmişte olduğu gibi mazlum milletlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bugün de tek dişi kalmış medeni dünyanın gözü önünde insanlıktan nasibini almamış barbarların katlettiği çocukların, kadınların, öksüzlerin, yetimlerin ve yurtsuzların çığlığı olmak için buradayız. Halep´in, Doğu Türkistan´ın Bosna´nın, Arakan´ın, Bakü´nün, Gazze´nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız.?dedi.

Açıklamanın ardından yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazının kılındığı miting de, bir gurup genç Atatürk Anıtı yanına kurduğu dar ağacında  ?PKK, Esed, DAEŞ, FETÖ  ve  tüm terörizme? yazılı bir kuklayı temsili olarak  tekbir sesleriyle idam etti.

Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Meydana idam sehpası kurdular
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli