Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Maaş zammının tüm memurları kapsamalı

Maaş zammının tüm memurları kapsamalı

Türk Büro-Sen Başkanı Alkan, hakim ve savcıların maaşlarına yapılacak zammın tüm memurlara da verilmesini istedi.

Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sıtkı Alkan, yaptığı yazılı açıklamayla, hükümetin yargı teşkilatına Kanun Hükmünde Kararname ile zam yapma hazırlığı içinde olduğunun basına yansıdığını belirtti.
Bilindiği gibi; Düzenlemeye göre, hâkim ve savcıların maaşlarında derecelerine göre kademeli olarak artış yapılacak. 1. sınıfa ayrılmış hâkim ve savcılar 2 bin 700 TL maaş artışı alacak. Hâkim-savcı ve bu meslekten sayılanların 1 Ocak´tan geçerli % 3´lük genel maaş zammı ve 15 Ocak´tan geçerli asgari geçim indirim artışına bağlı olarak 10 bin 800 TL´ye ulaşan maaşları, bu zamla birlikte 13 bin 500 TL´ye çıkacak. Meslekte 21 yılını doldurmuş 1. sınıf hâkim ve savcılar için bu, % 25´lik bir artış anlamına geliyor.
Bu artışları gündeme getiren Alkan, mesajının devamında şunları kaydetti: ?Adalet dağıtanların vicdanları ile cüzdanları arasına sıkışıp kalmaları asla kabul edilemez. Türkiye şartlarında bugün işe başlayan stajyer hakim-savcı 5.500 ? 6.000 TL arası aylık ücret almaktadır. 1. sınıf hakim-savcılar ise 10.000 TL´nin üstünde aylık gelire sahiptir. Asgari ücretin son yapılan zamla 1.404 TL´ye çıktığı ülkemizde, belli bir kesime asgari ücretin en az 2 katı zam yapılması doğru bir uygulama değildir. Yapılacak olan bu ayrıcalıklı zam ile yargı mensupları zan altında kalacak ve itibar kaybedecektir. Adaletin tarafsızlığı daha da tartışılır hale gelecektir.Adalet hizmeti verenler sadece hakim ve savcılar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt katibinden, teknik elemanına kadar 60 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu tanımadan hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında farklı bir uygulama, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratır. Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları, Adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece hakim ve savcılara yapılacak bir zam adı ?Adalet Bakanlığı? olan bir kuruma yakışmamaktadır. Ülke insanlarına Adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması ve adil uygulamalar yapmaması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir. Bu süreçte de hakim ? savcı dışında kalan yargı çalışanları görmezden gelinmiş, hakim ? savcı sınıfına yapılan ücret artışlarından diğer adalet çalışanları yararlandırılmamıştır. Türk Büro-Sen olarak, hakim ve savcılara yapılacak bu ücret artışı zaruretse, aynı zammın tüm kamu çalışanlarına da yansıtılması zaruri olduğunu, her geçen gün yükselen enflasyon ve döviz sebebiyle memurların ekonomik durumlarının daha da kötüye gittiğini, bu nedenle artışın tüm memurlara yansıtılması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.?

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli