Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Pekel ?İşini iyi yapan başkan hatırlanmaz? ?Hiçbir zaman ekmekle oynamadım?

Pekel ?İşini iyi yapan başkan hatırlanmaz?  ?Hiçbir zaman ekmekle oynamadım?

1989-1994 ve 2009-2014 yılları arası Bandırma Belediye Başkanlığı ile 22. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili olarak Bandırmayı temsil eden Sedat Pekel, Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldu.

1989-1994 ve 2009-2014 yılları arası Bandırma Belediye Başkanlığı ile 22. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili olarak Bandırmayı temsil eden Sedat Pekel, Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldu. 45 yıllık siyasi yaşamıyla , Bandırma siyasetine damga vuran isimlerin başında gelen Sedat Pekel, belediye başkanlığı ve milletvekilliği döneminde yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı. Pekel, siyasi yaşamıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
?1973 yılında CHP gençlik kollarına üye olarak başladım ve kısa sürede gençlik kolu başkanı olarak görev yaptım. Delegelik görevim oldu. 1983 yılında siyasi partilere izin verildi. O dönem SODEP çatısı altında toplandık. O dönemde ben serbest muhasebecilik yapıyordum. Kurucu üye olmamı teklif ettiler ve kurucu sayman üye olarak tekrar siyasete girdik. Meclis üyeliği yaptım. Partinin grup sözcülüğünü yaptım. O dönemde belediyeciliği öğrendim. Yasal ön seçimle ben SHP´nin başkan adayı oldum. 51 oy farkla başkan seçildim. Göreve geldiğim gibi mal beyanımı verdim görev sürem bittiğinde de paylaştım. Kararlarımızın yüzde 95 ?i oy birliği çıktı. Kreşi ilk kez biz yaptık. Her doğan çocuğa süt verdik, isteyen aileye ekmek verdik.?
Başkanlık döneminde liyakatla işe insanları aldıklarını belirterek, milletvekilliği döneminde yaşadıklarını anlatan Pekel, 2 dönem belediye başkanlığı döneminin zor geçtiğine işaret etti. Pekel, ?İki ciddi sel felaketi yaşadık. 45 trilyon borçla devraldık. Payımızı artırarak sıkı takip edip 2 yılda belediye binası, tır kamyon garajı, alışveriş merkezi bitirildi. 20 dönüm alanın pazar yeri olarak planını kabul ettirdim.? diye konuştu. Milletvekilliği döneminde de kanatlı sektörü, çevre gibi sorunları meclise taşıdığını belirten Pekel, Bandırma´nın il olması için verdiği kanun teklifini sürecinde yaşananları anlatarak, ?Kemal Derviş, teklife imza attı. O dönem Bandırma´nın il olması için biz CHP olarak ellerimizi kaldırdık ancak AKP´den bir tek Turan Çömez elini kaldırdı.?diye konuştu. Halkın belediye ile duygusal bir bağ olduğunu savunan Sedat Pekel, ?Halk, sorunu olduğu zaman belediyeyi hatırlar, başkanı hatırlar. O yüzden hatırlanmayan başkan işini yapıyordur.? dedi.
Büyükşehir sisteminin Balıkesir´e uygun olmadığını açıklayan Sedat Pekel , ?İlçelerde birimler olsa da bütün gücün bir yere verilmesi yanlış. Biz burada her yere yetiyorduk. Belediye, her şeydir, sığınılacak limandır. Bunu yaparken de kimseye anlatmadan, insanların onurunu kırmadan yapması gerekli.?diye konuştu. Pekel, sözlerini, ?Hiçbir zaman ekmekle oynamadım. Kimsenin özel yaşamına girmedim. Her zaman vicdanımın sesini dinledim? di-yerek tamamladı. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu