Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Köyüne dönene 300 koyun ve maaş

Köyüne dönene 300 koyun ve maaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş vereceğini duyurdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş vereceğini duyurdu.
Tarım ve hayvancılığı artırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Bakanlık köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve ve maaş desteği vereceğini açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bütün çiftçileri köyüne döndürecek bir açıklama yaptı.
Köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği vereceğini açıkladı. Kendi işinin patronu ol projesi kapsamında kentten köye göçe teşvik edici bir işe imza atıldı. Çiftçiler köyüne dönüp çiftçiliğe ve hayvancılığa devam edecekler. Bu kapsamda köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği devlet tarafından sağlanacak.
Kendi işinin patronu ol projesi kapsamında yapılacak olan 300 koyun ve maaş desteğinden kimler faydalanabilecek? Bu projeye başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?
´Kendi işinin patronu ol projesi´
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ?Köyden şehre gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol? projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
300 koyun ve asgari ücret
?Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi? diyen Fakıbaba, şöyle konuştu: ?Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder.
´Yavruları bize satabilirler´
Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.? Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Köyüne dönene koyun maaş
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli