Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Altıeylül Belediyesi sanat dostuna dönüştü

Altıeylül Belediyesi sanat dostuna dönüştü

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Musiki Derneği´nin ortaklaşa düzenlediği 2. Türk Müziği Sempozyumu Necati Bey Eğitim Fakültesi´nde başladı.

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Musiki Derneği´nin ortaklaşa düzenlediği 2. Türk Müziği Sempozyumu Necati Bey Eğitim Fakültesi´nde başladı.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu ile Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen sanatseverler ile Balıkesir´li sanat dostları katıldı.
Necati Bey Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu´nda gerçekleşen 2. Türk Müziği Sempozyumunda konuşan 2. Türk Müziği Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Sıtkı Sahil ?Türk Müziğinin günümüzdeki sıkıntı ve problemlerinin konuşulacağı sempozyum düzenledik. Projeyi hazırlarken amacımız Türkiye´deki müzik grupları ile kavga etmek, eleştirmek değildir. Balıkesir´den yıllardır yapmış olduğumuz çalışmalarla hizmet etmeye çalıştık. Türkiye´de çalışmalarımız müzik gruplarımız tarafından takip edildi, takdirle karşılandı.? dedi.
Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu ?Balıkesir´in sanatına katkıda olmaya çakışıyoruz. Koro da 10 yıldır var olduğum için ve dernek başkanı olduğum için mutluyum. Tüm kurumlarımızın desteği ile sanata katkı vermeye çalışıyoruz. Sempozyumların kültürümüze katkıda bulunacağına ve faydalı olacağına inanıyorum.? dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ?Milletleri millet yapan değerler vardır. Bunlar dil, din, tarih kültür, müzik, musikidir. Küreselleşen dünyada yabancı müziklerin enjekte edilmek istendiği dönemde Türk kültürüne, Türk müziğine sahip çıkma noktasında farklı illerden gelen tüm katılımcıları kutluyorum.? diye konuştu.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ?Sanat ve sanat alanları her toplumun vazgeçilmezidir. Sanat yaşama renk katar. Türk müziği ve Türk Sanat Müziği de böyledir. Zeybekle efelenir, halayda el ele tutuşuruz, türkülerimiz ile acılarımızı, sevinçlerimizi ifade eder, ilahiler de dini duygularımızı taze tutar? dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false