Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uğur bize eşit davranmadı

Uğur bize eşit davranmadı

Bandırma Belediye Başkanı CHP´li Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlık görevinden ayrılan Ahmet Edip Uğur´un istifasını değerlendirirdi.

Bandırma Belediye Başkanı CHP´li Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlık görevinden ayrılan Ahmet Edip Uğur´un istifasını değerlendirirdi.
Demokrasiyi savundukların, bu nedenle seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğinin altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Ahmet Edip Uğur´un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından ağlayarak istifa etmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.
Başkan Mirza, "Bir insana istemediği bir şeyi yaptırmak üzüntü verici bir olay. Hele Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş bir insanı buna zorlamak hiç iyi bir şey değil. Sanki bu olay parti içi bir şeymiş gibi kamuoyuna sunulmaya çalışılsa da görünen şu ki sadece bir tek kişinin, Cumhurbaşkanı´nın iradesi geçerli oluyor bu ülkede. Bunu doğru bulmuyoruz. Balıkesir halkının iradesi var ortada. Bunları hiçe sayarak Uğur´u istifaya zorladılar. Seçimle gelenler seçimle gitmeli. Bir yolsuzluk, terör örgütleri ile bir bağlantı varsa bunları da yargı çözmelidir. Demokrasi dışı davranışlarla bunları ortadan kaldıramazsınız" dedi.
Mevcut tabloya bakıldığında CHP´nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermesi halinde kazanma şansının ´yok gibi´ olduğunu belirten Başkan Mirza, "Ancak Uğur´un istifa ettiği toplantıyı izledim, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesi vardı. Üstelik Başkan Uğur, sadece başkanlıktan değil partiden de istifa etti. Yeni başkan emir komuta ile seçilebilecek mi? Onu da yaşayarak göreceğiz. Benim şahsi görüşüm; iddialı partiler aday çıkartabilmeli. Ama Genel Merkezimizin açıklaması oldu, ´İstifa edenlerin yerine aday çıkarmayacağız´ diye. Tabii Genel Merkezin kararına katılmak zorundayız ama bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Uğur´un belediyelere eşit davranmadığını ileri süren Başkan Mirza, şunları kaydetti: "Baba evlatları arasında ayrım yapmaz, yapmamalı, kesinlikle eşit davranmalı. Biz Bandırma´ya da Karesi kadar eşit davranılsın istedik. Onlara bir şey verirken bizimkini elimizden almasın. Düşünebiliyor musunuz; Bandırma Belediyesi Bandırma sahilini kullanamayacak. Ramazan etkinliği yuvarlak meydanda yapılamayacak. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Ana caddeler Büyükşehir´e geçti; 1 milyon lira kaybımız var. Bunlar da iade edilmeli. BALPARK gelmiş otoparkları çalıştırıyor, oysa bunların kullanımı ilçe belediyesinde olmalı. İlçe belediyelerinden Büyükşehir´e geçen yerlerin bir kısmı ilçe belediyelerine iade edilmeli."
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Uğur bize eşit davranmadı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli