Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekli atletler boyunları dolu döndüler

Erdekli atletler boyunları dolu döndüler

Niyazi Gülhan ve talebeleri İstanbul´da bir başarıya daha imza attı.

Niyazi Gülhan ve talebeleri İstanbul´da bir başarıya daha imza attı.
Türkiye Atletizm Federasyonu takviminde yer alan Turkcell U14 Salon Atletizm Şampiyonası 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan yarışmalarla sona erdi.
İstanbul´da Ataköy Atletizm Salonu´nda 2 gün süren yarışmalarda 2005 ve 2006 doğumlu atletler yarıştı. Toplam 571 atletin kaydolduğu müsabakalar sonunda 60 metre, 200 metre, 1000 metre, 60m engelli, uzun atlama, yüksek atlama ve 4×100 metre mücadelelerinde birinciler belirlendi.
Bu şampiyonaya Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan ile katılan sporcular, şampiyonanın ilk günü elde ettikleri Türkiye derecelerine, şampiyonanın ikinci gününde de devam ettiler.
Şampiyonanın ilk gün sonuçlarında Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü sporcularından Cenk Karabacak erkekler Yüksek Atlama Türkiye İkincisi, Mina Bayer 1000 Metre Türkiye Dördüncüsü olmuştu.
Şampiyonanın son günü 30 Ocak 2018 tarihinde ise; 2006 doğumlu kızlarda Yağmur Uçgun Yüksek Atlama Türkiye İkincisi, 2005 doğumlu kızlarda Rabia Beren Özgü Yüksek Atlama Türkiye Beşincisi, 2006 doğumlu kızlarda Mina Bayer 200 metre Türkiye Üçüncüsü, Kadir Taylan´da 4x100 Metre Bayrak Yarışında Türkiye Beşincisi oldu.
Şampiyonanın ardından alınan sonuçları değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan, sömestr tatiline denk gelen 4 önemli Türkiye Şampiyonasını bu yarışma ile tamamladıklarını söyledi.
Gülhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?20 Ocak 2018´de başlayan U-16 Yaş Grubuna ait Türkiye Şampiyonaları, U-18, U-20 ve son olarak U-14 Yaş grubunun Türkiye Şampiyonası ile sonlandı. Baktığımız zaman bu şampiyonalar sonucunda önemli dereceler elde ederek toplamda 3 tane Türkiye Birinciliği, 7 tane Türkiye İkinciliği, 1 tane Türkiye Üçüncülüğü, 1 tane Türkiye Dördüncülüğü ve 1 tane de Türkiye Beşinciliği madalyası kazanmış bulunmaktayız. Bizler çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz başarılar kısa sürede kazanılacak başarılar değildir. Şartlar ne olursa olsun sürekli ve yılmadan çalışmak zorundasınız. Eğer küçücük bir boşluk bırakırsanız kesinlikle sonuca ulaşamazsınız. Bunları bizzat yaşayıp gören birisi olarak söylüyorum. Sporcunun özel yaşamı, beslenmesi, dinlenmesi, bireysel antrenman programı, dersleri vb. her şeyiyle ilgilenmeye çalışıyorum. Evet yorucu olabiliyor, ama sonucunda bir çocuğun geleceği söz konusu ise ben yorulmaya da, çalışmaya da, Erdek´li çocuklara zamanımı vermeye de devam edeceğim. Başkanlığını ve antrönörlüğünü yaptığım Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü?nü 2014 yılında kurduk. Kurulduğu günden beri sayısız başarılara imza attık. Ve atmaya da devam edeceğiz. Kulüp yarışlarında elde ettiğimiz başarılarla yetinmeyip, Erdek´teki bütün okullardan öğrencilere kulübümüzün kapısını açtık ve neredeyse her okuldan sporcularımız mevcuttur. Bu konuda okulları da atletizm branşında il, bölge ve Türkiye başarılarıyla temsil ettik. Amatör kulüpleri değerlendirecek olursak kulübümüz bünyesinde branşlarında önemli dereceler elde ederek Türkiye Şampiyonu olan sporcuların yanı sıra, Türkiye İkinciliği, üçüncülüğü gibi önemli başarılar yakalayan sporcularımız mevcuttur. Ayrıca ?2024 Olimpik Hazırlık Kampları?na dahil olan 3 tane de aday adayı milli sporcumuz vardır. Bütün bunlar amatör kulüpler değerlendirmesinde başarı sırasında nerede olacağımızı çok açık göstermektedir. Bunun takdirini değerli sporseverlere bırakıyorum. Yaşadıklarım için, Erdek´e ve Erdek´li çocuklara yaşattıklarım için çok mutluyum, onurluyum, gururluyum.?
Haber : Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli