Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, ?Kara Treni? geri getirenleri alkışlıyorum

Akın, ?Kara Treni? geri getirenleri alkışlıyorum

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a çağrıda bulunarak, ?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)´nin Manisa Yunus Emre Belediyesi´ne kiraya verdiği ?Kara Treni´nin Balıkesir´e geri getirilmesi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a çağrıda bulunarak, ?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)´nin Manisa Yunus Emre Belediyesi´ne kiraya verdiği ?Kara Treni´nin Balıkesir´e geri getirilmesi için talimat vermesini yürekten alkışladığını ifade etti.
Akın, ayrıca ?Kara Treni? tekrar Balıkesir´e getirilmesi talimatı veren Yücel Yılmaz´ın Kuvayı Milliye´nin baş şehri Balıkesir´in şehri emini olarak belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti (TC) yazdırmak için gereken talimatı vereceğine de yürekten inandığını açıkladı.
Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı toplantısında Türkiye Cumhuriyeti´nin kısaltılmışı T.C. harflerinin tekrar yerlerine konulmasının AKP´li Meclis üyelerin ret oyu ile kabul edilmediği hatırlattı.
Ahmet Akın, ?Balıkesir ile özdeşleşmiş, sembolleşmiş kara treninin Sayın Yücel Yılmaz girişimiyle Balıkesir´e tekrar kazandırılacağına bütün Balıkesirli hemşerilerim kadar ben de sevindim. Bu talimatı için Yücel Yılmaz´ı yürekten alkışlıyorum. Şimdi sıranın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin tabelasına Türkiye Cumhuriyeti yazılmasına geldiğine inanıyorum. Bu tür tartışmalar Balıkesir´in gündeminden düşürülmeli. Önemsiz bir konu gibi ele alınmadan gereği yapılmalı. Sayın Yılmaz´ın Kuvayı Milliye´nin baş şehri Balıkesir´in şehri emini olarak belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti´ni yazdırmak için gereken talimatı vereceğine de yürekten inanıyor ve tüm Balıkesirliler gibi bekliyorum. Bu siyaset üstü bir konudur. Siyasi olarak değerlendirilmesi de üzücüdür. Balıkesirliler, Milli Mücadele´nin Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna giden yolda Kuvayı Milliye´nin baş şehri olarak bu halkada yer almaktan gurur duymaktadır. Balıkesirlilerin haklı talepleri karşısında gereğinin yapılacağı inancını taşıyorum.? diye rek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli