Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Birleşmiş Milletlerden TEMAya büyük ödül Toprak Yaşamdır sloganıyla yola çıkan TEMA ödülü kaptı.

Birleşmiş Milletlerden TEMAya büyük ödül  Toprak Yaşamdır sloganıyla yola çıkan TEMA ödülü kaptı.

TEMA Vakfı, Dünyada ilk kez verilen Land For Life Ödülünü Katarda yapılan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansında aldı.

TEMA Vakfı, Dünya`da ilk kez verilen Land For Life Ödülü`nü Katar`da yapılan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı`nda aldı.
TEMA Vakfı, BM Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası UNCCD önderliğinde Dünya`da ilk kez verilen Land for Life - Yaşam İçin Toprak Ödülü`nü Katar`ın başkenti Doha`da düzenlenen ödül töreninde aldı. BM Temsilcisi Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Genel Sekreteri Luc Gnacadja, 195 ülkenin taraf olduğu BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı`nda Yaşam İçin Toprak Ödülü`nü (Land for Life) TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül`e takdim etti. 
Yaşam için Toprak Ödülü`nü almanın ülkemiz ve TEMA adına büyük onur olduğunu ifade eden M. Serdar Sarıgül, şunları söyledi: "Türkiye`miz, bu topraklar, doğal varlıklar ve biyolojik çeşitlilik açısından dünyanın en güzel ve en zengin ülkelerinden biri. Biz de TEMA Gönüllüleri olarak 20 yıldır bu güzellikleri korumak ve geleceğe, torunlarımıza taşımak için çalışıyoruz. Çünkü toprak yoksa yaşam da yok, doğal varlıklarımız olmadan hayat yok. TEMA`nın 20 yaşını `Toprak Yaşamdır` mesajı ile kutladığımız dönemde toprağımıza sahip çıktığımız ve koruduğumuz için dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak Ödülü`nü aldık. Ülkemize ve halkımıza böyle bir ödül getirdiğimiz için tabi ki sevinçliyiz, tabi ki gururluyuz. Bunun da ötesinde sorumluluklarımızın daha da arttığını biliyoruz. 20`nci yılımıza tüm dünyaya örnek olmaya devam ederek girmemizi sağlayan, bu başarıda büyük emeği olan Temsilcilerimize, 450.000`i aşkın gönüllümüze, kamu ve özel sektör kurumlarına, tüm destekçilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz".
BM Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası (UNCCD), 2012 yılı 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü`nde, Rio`da TEMA Vakfı`nın Dünya`da ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak Ödülü`ne (Land for Life) layık bulunduğunu açıklamıştı. 
Land for Life Ödülü, günümüz ve gelecek kuşakların esenliği için toprağı korumak için mücadele eden ilham verici inisiyatiflerin ve kurumların ödüllendirilmesi amacıyla verilmeye başlandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli