Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Erdekte Off-Shore şampiyonası bugün

Erdekte Off-Shore şampiyonası bugün

Bugün başlayacak Off Shore yarışmaları öncesi basının karşısına çıkan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, parayla her işi yapabilirsiniz ama önemli olanın belediyenin kasasından para harcamadan böyle bir etkinliği yapabilmektir şeklinde özetledi.

Bugün başlayacak Off Shore yarışmaları öncesi basının karşısına çıkan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "parayla her işi yapabilirsiniz ama önemli olanın belediyenin kasasından para harcamadan böyle bir etkinliği yapabilmektir" şeklinde özetledi.
Erdek Offshore 225 Şampiyonası Basın Toplantısı Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlendi.
2011 Işıklar Erdek Offshore 225 Şampiyonası Erdek Kanava Bölgesinde `Erdek Belediyesi Grand Prix`i ile başlıyor.
Erdek Belediyesi ile İstanbul Offshore Kulübü, `2011 Işıklar Erdek Offshore 225 Şampiyonası 18 Haziran Cumartesi (bugün) Erdek Kanava Körfezinde `Erdek Belediyesi Grand Prix`i ile başlayacak.
Bugün Erdek Kanava Körfezinde "Erdek Belediyesi Grand Prix-2" öncesinde, Cumhuriyet Meydanında, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile İOC Genel Sekreteri Emre Güler`in katılımıyla hafta içinde düzenlenen basın toplantısıyla yerel basın bilgilendirildi.
Bu yıl 18-19 Haziran 2011 tarihleri arasında Erdek`te ilki düzenlenecek olan Işıklar Dünya Offshore 225 şampiyonasının artık her yıl geleneksel olarak düzenleneceğini açıklayan İstanbul Offshore Kulübü Genel Sekreteri Emre Güler, yarışmalarda İspanya, Almanya, ABD ve Türkiye`den toplam 11 teknenin yarışacağını söyledi. Güler, yarışmada 7 ila 9 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde ve 225 beygir gücünde tek motorlu Katamaran cinsi teknelerin birbirleriyle yarışacaklarını anlattı.
Güler, Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının 7-8 etaplarının Erdek`te yapılmasında ilçenin poyraz rüzgârlarına kapalı olması, uzun plajları ve tarihi güzelliklerinin etkili olduğunu söyledi. Yarışmaların Show ve SKY Türk televizyonlarından canlı olarak yayınlanacağını dile getiren Güler, sezon öncesinde yarışmaların ilçede yapılmasının Erdek tanıtımına önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi. Yarışmada pist içi ve pist dışı gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıklayan Güler, aralarında 11 dalgıcın bulunduğu pist içi güvenliği kulüpleri tarafından, pist dışı güvenliğin ise sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler tarafından sağlanacağını söyledi.
Keyifli anlara hazırlanın
Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının belediyeye maliyetinin sadece 25 bin TL olduğunu vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yarışmaların ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.
Erdek`in ülkenin ilk turizm merkezlerinden olmasına rağmen turizm gelirlerinde hissesine düşeni alamadığını hatırlatan Başkan Aysan, "Yerel yönetim olarak ülke turizminden hissemize düşeni almak istiyoruz. Bunun içinde ilçemizde iki ay olan turizm sezonunun yıl içine yayılması gerekmekte olup, sezonun yıl içerisine yayılmasına yönelik çalışmalarımız var. Tanıtım konusunda eksikliklerimizin olduğunu düşünüyoruz. Yerel yönetim olarak tv programları, dergiler ve turizm rehberlerinde yerimizi alarak ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.
Şampiyona öncesi kokteyl
Bugün başlayacak yarışmalar öncesi dün gece Ice Sun Beach Clup`ta kokteyl düzenlendi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından verilen kokteyle yarışcak sporcuların yanı sıra Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Balıkesir belediye Başkanı İsmail Ok, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, Şeker Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Emre Bor`da katılarak destek verdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı