Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Moda dünyasının tanınmış ismi Barbaros Şansal: İnsanın, uğruna soyunabileceği kişiyi giyinerek elde etmeye çalışmasıdır, moda

Moda dünyasının tanınmış ismi Barbaros Şansal: İnsanın, uğruna soyunabileceği kişiyi giyinerek elde etmeye çalışmasıdır, moda

Ülkemiz moda dünyasının tanınmış ismi Barbaros Şansal, Bandırma Rotary Kulübünün konuğu oldu.

Ülkemiz moda dünyasının tanınmış ismi Barbaros Şansal, Bandırma Rotary Kulübü`nün konuğu oldu.
Eken Prestige Oteli salonunda gerçekleşen toplantıda düşüncelerini açıklarken, kendisini "modacı" olarak görmediğini, bu nedenle "kadın terzisi" diye anılmasını istediğini vurgulayan Şansal, şunları söyledi:
"Ülkemizde, modacı modası var. Metre kareye ortalama üç modacı düşüyor ama Türkiye, iyi giyinmiyor. İnsanlarımız, ya soyunuyor, ya örtünüyor. Ülkemiz, giyim konusunda, merdiven altında fason ambarı bir ülkeye dönüştü. Pamuk, yün, ketenli malzemelerle giyim kalmadı. Ülkemizde hayvancılıkla birlikte yünün yanı sıra yün dokuma olayı da bitiyor. Ülkemizde, son 10 yılda pamuklu kumaş üretimi yüzde 400 geriledi. Giyim sektöründeki mevcut okulların eğitim kalitesinin yetersizliğine bağlı olarak ara eleman sıkıntısı yaşanıyor."
Modanın, sosyolojik bir kavram olduğuna dikkati çeken Şansal, "İnsanın, uğruna soyunabileceği kişiyi giyinerek elde etmeye çalışmasıdır, moda" diye konuştu.
Ülkemizin, son 10 yılda ahlâki erozyona uğradığını öne süren Barbaros Şansal, "Kadına şiddetin yüzde 1500, hayvanlara tecavüzün yüzde 600 arttığı ülkemiz, bu konularda dünya ikinciliğine yükseldi" dedi.
İçinde bulunduğumuz Atatürk Haftası`na vurgu yaparken, Atatürk ışığının, her zaman Türkiye`nin geleceğini aydınlatacağına inancını belirten Şansal, konuşmasının ardından, Rotaryenlerin sorularını da yanıtladı.
Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşların, inanç ve görüş ayrılıkları ile topraklarımıza sahip çıkmaları gerektiğine işaret eden Şansal, farklılık ve çeşitliliğin, zenginlik ve bereket anlamına geldiğinin altını çizerken, "Bu farklılıklarımızı güce, yani silâha çevirmeyi başarmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.
Mutlu olmak için aynaları yalnız kendimize değil, başkalarına da tutup, onları da yaşlandırmamız gerektiğine dikkati çeken Şansal, "Kazanırken kazanmanın yanı sıra kazandırırken de kazanmayı da bilmeliyiz" diye konuştu.
Bir soruyu yanıtlarken, küreselleşmenin, domino etkisiyle tüm dünyanın yanı sıra ülkemize de olumsuzluklarının yansımasının güçlü bir olasılık olduğunun altını çizen Şansal, "Buna paralel olarak, bir yıl içinde ülkemizde 1 milyon kişinin ölüp, 20 milyon kişinin açlık çekeceğini görürsek, hiç şaşırmamalıyız" dedi.
Konuşmasının ardından Bandırma Rotary Kulübü Başkanı İlkay Pireci, Barbaros Şansal`a, "Meslek Hizmet Ödülü"nü verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu