Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Kaymak: ?Bizler tüccar değiliz, eserleri aslına uygun okumalıyız?

Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Kaymak: ?Bizler tüccar değiliz, eserleri aslına uygun okumalıyız?

Türk Halk Müziği´nin emektar ismi Recep Kaymak, Ankara Radyosu´nda başlayan sanat yaşamında 50 yıla girmek üzere olduğunu açıkladı.

Türk Halk Müziği´nin emektar ismi Recep Kaymak, Ankara Radyosu´nda başlayan sanat yaşamında 50 yıla girmek üzere olduğunu açıkladı. Erdek´e tatil için gelen Kaymak, ?Erdek´i çok seviyorum. Fırsat buldukça da buraya tatil için geliyorum? dedi.
50 yıllık sanat yaşamı boyunca sahne kültürünü yaşamanın onurunu duyduğunu vurgulayan Kaymak, ?Bizler, musikinin çok iyi dinlendiği bir dönemin sanatçılarıyız. Ankara Radyosu önünde hayranlarımız, bizleri görmek için büyük kalabalıklar oluştururdu? diye konuştu.
Sanat yaşamına Diyarbakır Musiki Cemiyeti´nde başladığı yıllarda ?Şark Bülbülü? olarak anılan Celal Güzelses´e hayran olduğunu belirten Kaymak, şu değerlendirmede bulundu:
?Günümüzde sanat ve musiki büyük değişime uğradı. Türk Halk Müziği sanatçısı da artık pek yetişmiyor. Gençlerimize de Türk Halk Müziği kültürünü aşılayamıyoruz. Böyle olunca da halk müziğimiz, dinleyici bulmakta zorlanıyor. Yani bu, bir arz-talep işidir.?
Sanatçıların, Türk Halk Müziği yapıtlarını aslına uygun olarak seslendirmeleri gerektiğine dikkati çeken Recep Kaymak, ?Bizler, sanatçılar, tüccar değiliz. Yapıtları başka şekillerde, bozarak okuyup bir tüccar gibi satmaya kalkma hakkımız yoktur. Kendi özümüzü yansıtan yapıtlarımızı, mutlaka aslına uygun okumalıyız? dedi.
Haber : Ö. Balıkçı - T. Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli