Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kulislerde iki isim

Kulislerde iki isim

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un istifası sonrası gözler büyükşehir belediye meclisinde yeni seçilecek başkana çevrildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un istifası sonrası gözler büyükşehir belediye meclisinde yeni seçilecek başkana çevrildi.
Kulislerde; Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´ın ismi konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçtiğimiz Pazartesi günü gözyaşlarına boğularak hem belediye başkanlığından hem de partiden istifa etti. Yaklaşık çeyrek asırdır Balıkesir siyasetinde bulunan Uğur´un boşattığı başkanlık koltuğuna kimin geçeceği isim ise merak konusu.
AK Parti Genel Merkezinin bu hafta boyu Balıkesir´de bir dizi temayül yoklaması yapacağı öğrenilirken, şu günlerde kulislerde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´ın ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sıkça konuşulur oldu.
Hatırlanacağı üzere Balıkesir´in Büyükşehir olmadan önce İl Genel Meclis (İGM) Başkanlığı görevini yapan Bahçavan, İGM´de mevcut başkanın vefatı sonrası boşalan koltuğa merkez adayları olmasına rağmen ılımlı siyaset yaptığı, toparlayıcı ve birleştirici kimliği nedeniyle başkanlığa seçilmişti.
Bugünde parti içinde benzer bir toparlayıcı ve hizmet üretici bir isim arayan AK Parti´de, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan veya Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun isimlerinin ön plana çıkmasına neden oluyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kulislerde isim
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli