Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"IAAF Çocuk Atletizmi Projesi"nin durağı Balıkesir oldu

Atletizm Federasyonu´nun büyük önem verdiği, "1 Milyon Süper Çocuk" sloganıyla Türkiye´nin her köşesine ulaşmayı hedeflediği "IAAF Çocuk Atletizmi Projesi"nin durağı Balıkesir oldu.

Atletizm Federasyonu´nun büyük önem verdiği, "1 Milyon Süper Çocuk" sloganıyla Türkiye´nin her köşesine ulaşmayı hedeflediği "IAAF Çocuk Atletizmi Projesi"nin durağı Balıkesir oldu.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 7-12 yaş grubu çocuklara "Eğlenceli Atletizm" yaptırılarak, sağlıklı bireyler olabilmelerine katkı sağlayan ve yetenekli çocukları tespit ederek, geleceğin şampiyonlarını çıkartmayı amaçlayan IAAF Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz, Dünya Şampiyonu Maratoncu İsmail Akçay ve Grup Üyelerini makamında kabul etti.
Uluslararası atletizm Federasyonları Birliği´nce 196 ülkede uygulanmakta olan "IAAF Çocuk Atletizmi" Antrenör Eğitim Seminer ve uygulamasının ülkemizde 2014 yılından beri organize edildiğini belirten IAAF Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz, ilimizde düzenlenen IAAF Çocuk Atletizm projesine vermiş oldukları katkılarından dolayı Vali Ersin Yazıcı´ya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı´nın Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliği ´IAAF´ın 196 ülkede olduğu gibi ülkemizde de başlatılmış olan "IAAF Çocuk Atletizmi" projesine vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür belgesini takdim ederek, kabullerinden dolayı teşekkür etti.
IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, projenin her geçen gün büyük ilgi görerek Türkiye çapında yaygınlaşmasının önemine vurgu yaparak, "Balıkesir´de gördüğümüz ilgi gelecek konusunda umutlu olmamız için iyi bir işaret." dedi.
Vali Ersin Yazıcı ise, IAAF Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz ve IAAF Çocuk Atletizm Koordinatörlüğü Grup Üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.
IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin "IAAF Çocuk Atletizm" projesi, Burhaniye Kaymakamlığı´nın talebi Balıkesir Valiliği´nin onayı doğrultusunda 05-06 Ocak 2018 tarihlerinde Burhaniye´de Beden Eğitimi ve Sınıf Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Yarınlarımızın teminatı olan 07-12 yaş gurubu çocuklarımız için hazırlanmış olan bu projenin uygulama bölümüne katılan öğrencilere "Çocuk Atletizmi Sertifikası" ile "1 Milyon Süper Çocuk" sloganlı buton rozet verilecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli