Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Korona korkusu Erdek´i salladı

Korona korkusu Erdek´i salladı

Hepinizin bildiği gibi Erdek´te geçtiğimiz gün yaşanan olay halkımızı tedirgin etti.

Vatandaş korona denen virüsün Türkiye sınırlarından içeri girerek Balıkesir´in Erdek ilçesine ulaştığını düşündü.
Düşünmekte haklılar çünkü hastanede yaşanan panik ve tedirginlik sokağa taştı, vatandaşa kadar ulaştı. Hal böyle olunca da herkes haklı olarak bir açıklama bekledi. Tabi ki burada biz basına da görev düştü. İlçede yaşanan bilgi kirliliği giderek artmış, insanlardaki panik ileri boyutlara ulaşmıştı. Bizlerde kamuoyunu aydınlatmak amaçlı bilgi edinmeye, en doğru haberi vatandaşa ulaştırmak adına çalışmalara başlamıştık.
Erdek Devlet Hastanesi yetkililerine ulaştığımızda konunun kendilerini aştığını, açıklamanın Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılması gerektiğini bildirdiler.
Ancak hiç bir kurum veya yetkili bu olayla ilgili açıklama yapma gereği duymadı. Buda sosyal medyada ve sokaklarda paniğin artmasına neden oldu. Yetkililer en azından vatandaşın panik yapmasını önlemeli, şuan bulgu yoktur araştırmalarımız devam ediyor demeliydiler.
Neyse ki yalnızca Erdek´in değil Güney Marmara´nın Güçlü Sesi olan Yeni Erdek Gazetesi çeşitli kaynaklardan edindiği en doğru bilgileri okurlarıyla paylaşarak, 25 bin kişiye erişim sağlamayı başardı. Bu sayede vatandaşa rahat bir nefes aldırarak, halkı bilgilendirdi. Sürecin nasıl geliştiğini, hastanın sadece sonuçlar gelene kadar tedbir için gözetim altında tutulduğunu haberimizde yer verdik. Ancak hastane müdür ve başhekimlerine bu tür vakalarda basın açıklaması yapma yetkisi verilmeli, sokakta dolaşan bilgi kirliliği ve tedirginliğin önüne geçilebilmeli.
Diğer yandan korana denen virüs ilçemiz sınırları içerisinde görülse ben pek şaşırmam. Zira bu kadar toz, çamur ve çöpün içerisinde hastalığa yakalanmamak zor doğrusu!
Buradan bir kez daha yinelemekte fayda var, hastada yapılan tetkiklerde korona virüsüne rastlanmadı.
Hastamıza, halkımıza ve sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu olayın bizler ve sağlık çalışanları için bir nevi tatbikat sayılması gerektiğini düşünüyorum..
Esen Kalın...



Anahtar Kelimeler: Korana korkusu Erdek salladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli